Καταπέλτης η ελληνική Δικαιοσύνη για τον «ψευτογιατρό». Ομόφωνα ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες, έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε ανηλίκους, πλαστογραφία, χρήση πλαστού εγγράφου, 28 περιπτώσεις απάτης και αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος για το διάστημα που δεν έχει παύσει η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής 1.5.2020 έως 16.6.2020.

Όλοι οι συγκατηγορούμενοι του «ψευτογιατρού» αθωώθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, μεταξύ των οποίων και ένας πρώην υπουργός.

Ο κατηγορούμενος δεν ζήτησε ελαφρυντικά. «Το κίνητρο του κατηγορουμένου ήταν το οικονομικό όφελος», τόνισε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας ότι «ήταν για τον κατηγορούμενο όλο αυτό ένα επάγγελμα. Ο τρόπος που βιοποριζόταν».

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για καθεμία από τις επτά ανθρωποκτονίες και των 12 ετών για καθεμία από τις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Ο εισαγγελέας επίσης πρότεινε την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών σε ανηλίκους.

Το δικαστήριο αποφασίζει τώρα επί των ποινών.