Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το βράδυ της Τετάρτης, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 35χρονος που κατηγορούνταν για άσεμνες πράξεις σε τρεις ανήλικες μαθήτριες στο νησί της Κω.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τη μία από αυτές, μάλιστα, επιχείρησε να τη βιάσει μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ο 35χρονος αφέθηκε ελεύθερος υπό τους εξής όρους:

Καταβολή χρηματικής εγγύησης ποσού 5.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση μία φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, απαγόρευση συναναστροφής με ανήλικα παιδιά, αλλά και προσέγγισης των συγκεκριμένων τριών κοριτσιών.

Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Σε βίντεο που δημοσίευσε το Mega φαίνεται η στιγμή που γονείς αντιλαμβάνονται τη δράση του 35χρονου και τον κυνηγούν.

Μάλιστα, ένας γονέας τον πρόλαβε, τον έριξε κάτω, τον χαστούκισε και τον έσυρε στο έδαφος.

«Κάτσε κάτω, κάτω. Κάτσε κάτω, ρε. Κάτσε κάτω», του φώναζε, ενώ ακόμα ένας πατέρας τον προσέγγισε, ζητώντας του τον λόγο που αποπειράθηκε νωρίτερα να παρενοχλήσει το 13χρονο κορίτσι.

«Γλιτώσαμε τα χειρότερα»

«Με έσπρωξε στα πίσω καθίσματα του οχήματος κι έπεσε πάνω μου. Μου έκλεισε με το ένα χέρι το στόμα για να μη φωνάζω και με το άλλο άρχισε να με θωπεύει», είπε η 13χρονη.

«Προσπάθησε να τη βάλει στο αυτοκίνητο. Το τηλέφωνο της κόρης μου έσπασε στην προσπάθειά της να ξεφύγει. Η κόρη μου είχε καταλάβει ότι ο δράστης παρενοχλούσε συμμαθήτριές της στο πάρτι και βγήκε έξω από τον χώρο για να ενημερώσει. Την ακολούθησε και την έβαλε με τη βία στο αμάξι. Αν δεν ήταν τα υπόλοιπα παιδιά και οι γονείς που επενέβησαν άμεσα, θα είχαν συμβεί τα χειρότερα», δήλωσε η μητέρα της κοπέλας.

«Το κορίτσι μου παραμένει τρομαγμένο. Το παρακολουθεί ειδικός και λαμβάνει μεγάλη στήριξη απ' όλους μας. Πέρα από τα τρία κοριτσάκια, ο δράστης παρενοχλούσε και άλλα παιδιά στον χώρο του πάρτι. Η κόρη μου ήταν δυνατή, δεν φοβήθηκε και μας είπε τι συνέβη», πρόσθεσε.

«Δεν έκανα τίποτα»

«Δεν έκανα τίποτα», έλεγε ο 35χρονος, ενώ γύρω του συγκεντρώθηκαν κι άλλοι γονείς αλλά και μαθητές, κρατώντας τον ακινητοποιημένο μέχρι να φτάσει το περιπολικό.

Υπενθυμίζεται ότι το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε βράδυ Σαββάτου, κατά τη διάρκεια χοροεσπερίδας γυμνασίου σε γνωστό κλαμπ του νησιού. Η 13χρονη κοπέλα βγήκε σε ανύποπτο χρόνο έξω από το μαγαζί. Τότε ο 35χρονος φέρεται να την ακολούθησε, να την άρπαξε από το χέρι και να επιχείρησε με τη βία να την επιβιβάσει στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο 35χρονος ήταν σε κατάσταση μέθης.

«Αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε απόπειρα βιασμού. Είναι σίγουρο, πάντως, πως ο άντρας αυτός λειτούργησε στο πλαίσιο μιας υπαίτιας μέθης, που πρέπει να συνεκτιμηθεί για την τύχη αυτού του ανθρώπου που είναι πλήρως μετανιωμένος», είπε ο δικηγόρος του.

Από την πλευρά του ο 35χρονος, ο οποίος έδωσε τις δικές του εξηγήσεις ενώπιον ανακριτή το απόγευμα της Τετάρτης, δήλωσε μετανιωμένος.

«Δηλώνω μετανιωμένος για ό,τι έχει συμβεί, σε σχέση με ό,τι θυμάμαι. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να κάνω κακό σε κανένα κορίτσι», είπε χαρακτηριστικά.


«Έχει κόρη στην ηλικία των κοριτσιών»

Μάλιστα, ο κουνιάδος του 35χρονου αποκάλυψε πως ο άνδρας έχει κόρη στην ηλικία των κοριτσιών που, σύμφωνα με την καταγγελία, παρενόχλησε.

«Στην ηλικία αυτή έχει κόρη, ας πούμε, πώς μπορεί να έκανε αυτό το πράγμα; Οικογενειάρχης, επιχειρηματίας στη δουλειά του. Δεν έχει δώσει δικαίωμα ποτέ. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, να το έχει κάνει. Εγώ δεν το πιστεύω. Μήπως έγινε κάτι άλλο εκεί μέσα;», επισήμανε σε εκπομπή του MEGA.

«Η γυναίκα του τον υποστηρίζει. Άμα ήταν τέτοιος άνθρωπος, ποια γυναίκα θα καθίσει με τέτοιον άντρα; Άμα την πέφτει και στη μία και στην άλλη και στις πιτσιρίκες και είναι και βιαστής; Είδε κόσμο και μπήκε μέσα. Νόμιζε ότι ήταν μπαρ που σερβίρει ποτά. Δεν ήξερε καν ότι ήταν για τους μαθητές. Πώς γίνεται μέσα σε τόσο κόσμο να κάνει αυτό πράγμα; Κάποιος θα τον σταμάταγε αν είχε κάνει κάποια πράξη τέτοια. Σε ένα πάρτι δεν είχε 2-3 άτομα, είχε πολύ κόσμο μέσα», πρόσθεσε για τον 35χρονο, ο οποίος διατηρεί εδώ και 15 χρόνια μαγαζί με λευκά είδη σε κεντρικό δρόμο του νησιού.