Ενημερωτική εκπομπή με την Κέλλυ Κοντογεώργη
Ενημερωτική εκπομπή με την Κέλλυ Κοντογεώργη Κέλλυ Κοντογεώργη
roula-anakritis
Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναμένεται να ζητήσει νέα προθεσμία για την απολογία της - Για «μια άνευ προηγουμένου δικαστική πλάνη» κάνει λόγο ο Αλέξης Κούγιας

Η 34χρονη είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή

Νέα προθεσμία για την απολογία της αναμένεται ότι θα ζητήσει από την ανακρίτρια που ερευνά τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη η Ρούλα Πισπιρίγκου, που έχει κληθεί να λογοδοτήσει σήμερα για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της.

Η 34χρονη προσωρινά κρατούμενη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, προτίθεται να ζητήσει από την 35η τακτική ανακρίτρια να της δώσει νέα προθεσμία για την απολογία της, καθώς ο συνήγορός της θα βρίσκεται εκτός Αθήνας. Έτσι, θα ζητηθεί από τη δικαστική λειτουργό επιπλέον χρόνος, που θα αξιοποιηθεί από την υπεράσπιση της 34χρονης για να προετοιμάσει τον αντίλογό της στα στοιχεία που έφεραν τη Ρούλα Πισπιρίγκου ενώπιον της Δικαιοσύνης για τους θανάτους των μικρότερων παιδιών της.

Η 34χρονη, κατηγορούμενη ήδη για ανθρωποκτονία, αλλά και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας, θεωρείται υπαίτια για τη δολοφονία της Μαλένας, 3,5 ετών, στις 13 Απριλίου 2019, ενώ το κοριτσάκι είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου», αλλά και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, στις 21 Μαρτίου 2021.

Η Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε από τις φυλακές στις 25 Οκτωβρίου στο ανακριτικό γραφείο και έλαβε από την ανακρίτρια προθεσμία για σήμερα. Η 34χρονη είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή. Οι δικαστικές Αρχές θεωρούν ότι τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη κατέληξαν από εγκληματικές ενέργειες της μητέρας τους, η οποία αναμένει ήδη τον προσδιορισμό της δίκης της για την υπόθεση της Τζωρτζίνας, που κατέληξε τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα με τον κ. Αλέξη Κούγια, συνήγορο της 34χρονης γυναίκας, όλη η ποινική υπόθεση που εκτυλίσσεται σε βάρος της εντολέως του αποτελεί «μια άνευ προηγουμένου δικαστική πλάνη», που οφείλεται εν πολλοίς σε λάθος εκτιμήσεις ιατροδικαστών. Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει δηλώσει πως θα προσέλθει στην ανάκριση αμφισβητώντας τα στοιχεία της έρευνας των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλoγρηά, οι οποίοι, κατόπιν εντολής που έλαβαν από την Εισαγγελία, ερεύνησαν τους φακέλους των δύο παιδιών και συνέταξαν έκθεση, σύμφωνα με την οποία οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας προκλήθηκαν από εξωγενείς παράγοντες και δεν αποδίδονται σε προϋπάρχοντα παθολογικά αίτια. Η πλευρά της κατηγορουμένης φαίνεται να έχει στη διάθεσή της άλλες επιστημονικές θέσεις και εξηγήσεις για τα ζητήματα που θέτουν οι δικαστικές Αρχές.