Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, οι τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 31χρονου Αλβανού, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, στην παραλία Καρτελάς της Κυπαρισσίας, κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, οι  κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, από κοινού.

Όπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενοι τήρησαν διαφορετική στάση. Ο πρώτος, ο 33χρονος αλβανικής καταγωγής, φέρεται πως από τη σύλληψή του έως και χθες μετέβαλε την αρχική του κατάθεση, σύμφωνα με την οποία αρνούνταν τις κατηγορίες που του αποδίδονταν. Τελικά, παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στο τραγικό συμβάν, όμως από κοινού με τους συγκατηγορούμενούς του, την 30χρονη Ελληνίδα και τον 24χρονο Ρομά.

Οι άλλοι δύο φερόμενοι ως δράστες,  αρνούνται συμμετοχή στην ανθρωποκτονία και τη ληστεία. Παραδέχονται πως πήγαν στην παραλία και οι τέσσερις με το ίδιο όχημα, αλλά οι ίδιοι δεν είχαν συμμετοχή και, ως εκ τούτου, δε γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη μεταξύ του 31χρονου θύματος και του 33χρονου συγκατηγορούμενού τους.

Οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα και κρίθηκαν και οι τρεις προσωρινά κρατούμενοι.

Το χρονικό του εγκλήματος

Σύμφωνα πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida.gr, το θύμα, αλβανικής υπηκοότητας, είχε μεταβεί στην Κυπαρισσία από τη Σπάρτη για να στείλει κάποιο έμβασμα στην Αλβανία μέσω συγγενικού του προσώπου που διέμενε εκεί.

Ο 31χρονος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρέθηκε μαζί με τους τρεις φερόμενους δράστες της επίθεσης σε ένα μπαρ, ενώ φαίνεται από την κίνηση του αυτοκινήτου ότι στη συνέχεια αποχώρησαν και οι τέσσερις μαζί. Οι τρεις δράστες, ένας 30χρονος Αλβανός, ένας 24χρονος Ρομά και μια 30χρονη Ελληνίδα, φαίνεται πως τον δολοφόνησαν στην παραλία Καρτελιά της Κυπαρισσίας, στην οποία μετέβησαν όλοι μαζί.

Οι δράστες τον σκότωσαν, χτυπώντας τον μέχρι θανάτου, καθώς βρέθηκαν πολλαπλοί μώλωπες σε όλο του σώμα, αλλά ένα χτύπημα στο πίσω μέρος της κεφαλής του ήταν το μοιραίο. Στη συνέχεια του αφαίρεσαν τα χρήματα που είχε πάνω του και τον έθαψαν στην άμμο.

Όταν έμαθαν ότι βρέθηκε το πτώμα, οι δράστες έφυγαν με προορισμό την Καλαμάτα. Έπειτα από έρευνες και καταδίωξη της αστυνομίας, συνελήφθησαν στο Ζευγολατιό του Μελιγαλά.