Η ενεργειακή κρίση θα επισκιάσει φέτος την εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, με τους καταστηματάρχες να ψάχνουν τρόπους για να κρατήσουν από την μία ζωντανή την παράδοση και από την άλλη χαμηλή την κατανάλωση.

Για πρώτη φορά μετά από τριάντα χρόνια, ο Κωνσταντίνος Μπούσουλας δεν θα στολίσει καθόλου. Πριν λίγες ημέρες πλήρωσε την τελευταία δόση του διακανονισμού. Το εορταστικό κλίμα έρχεται σε δεύτερη μοίρα όταν περιμένεις τον επόμενο λογαριασμό ρεύματος.

Αναβολή στολισμού στη Θεσσαλονίκη

Αναβολή έχει πάρει ο στολισμός στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης. Με μειωμένο φωτισμό και με γιρλάντες θα προσπαθήσουν να κρατήσουν ζωντανό το χριστουγεννιάτικο κλίμα οι επιχειρηματίες.

Όσοι καταστηματάρχες δεν έχουν αντικαταστήσει τα παλιά λαμπάκια με led, θα πληρώσουν και την ανάλογη διαφορά.

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι λιγότερο φωτεινά. Το ζητούμενο για τους καταστηματάρχες είναι κρατήσουν χαμηλά την κατανάλωση ρεύματος, χωρίς ωστόσο να χαθεί η μαγεία των ημερών και η αγοραστική διάθεση των καταναλωτών.


Η ενεργειακή κρίση σκιάζει και τα χριστουγεννιάτικα πάρκα

Η σκιά του ενεργειακού κόστους έχει βάλει στο μάτι και τα μεγάλα χριστουγεννιάτικα πάρκα της χώρας. Θα ανοίξουν τις πόρτες τους και φέτος για τους μικρούς και μεγάλους τους φίλους, αλλά με πρόγραμμα ώστε να μην σπαταλήσουν την πανάκριβη ηλεκτρική ενεργεία.

Τα πολύχρωμα λαμπάκια θα είναι σβηστά την ημερα στην Δράμα, τόσο στον δήμο όσο και στην Ονειρούπολη. Ο δήμος θέλοντας να διατηρήσει τον πόλο έλξης των χριστουγεννιάτικων ημερών, αλλά και να μειώσει και το ενεργειακό κόστος, αποφάσισε να βάλει ωράριο στην Ονειρούπολη, ενώ αργά το βράδυ θα σβήνουν και τα φωτάκια στην πόλη.

Η Ονειρούπολη της Δράμας θα υποδεχτεί τους επισκέπτες απο τις 4 Δεκεμβρίου, αλλά μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου θα υπάρχει ωράριο. Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα θα ανοίξει τις πόρτες του σε λίγες μέρες, στις 25 Νοεμβρίου, με εντυπωσιακό μαγικό στολισμό, αλλά μετά τις 2 το πρωί θα μένει ανοιχτός σε όλη την πόλη μόνο ο στοιχειώδης φωτισμός.