Το νέο τμήμα Ρομποτικής του Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παιδιών (ΚΕΠΦ) του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά εγκαινιάστηκε στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ και του Αντιπρόεδρου της Lockheed Martin Corporation Ευρώπης, Jonathan W. Hoyle CBE, του οποίου η εταιρεία είναι ο δωρητής του Τμήματος.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχος (ΥΙ) Δημήτριος Χατζηγεωργίου, ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Υγειονομικού του Πολεμικού Ναυτικού Υποναύαρχος (ΥΙ) Αντώνιος Παπαγεωργίου ΠΝ, ο Διευθυντής του ΚΕΠΦ Έφεδρος εκ Μονίμων Υποναύαρχος (ΥΙ) Δημοσθένης Δαμιανός ΠΝ, ο οποίος υπήρξε ο δημιουργός, η «ψυχή» και ο πρώτος διευθυντής του Κέντρου όταν δημιουργήθηκε το 2006 επί Α/ΓΕΝ του Ναυάρχου ε.α. Δημήτρη Γούση ΠΝ, καθώς και ο Διευθυντής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών Αρχιπλοίαρχος (ΥΙ) Λάμπρος Μπιλάλης ΠΝ.
07
Από πλευράς της εταιρίας Lockheed Martin Corporation παρέστησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Lockheed Martin Corporation Ελλάδος και Ν.Α. Ευρώπης Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, καθώς και o Διευθυντής Επιχειρηματικής Αναπτύξεως Ελλάδος και Μέσης Ανατολής Dr. Γρηγόριος Κουτσογιάννης.
13
Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο τμήμα Ρομποτικής του ΚΕΠΦ, που αποτελεί δωρεά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού STEM της εταιρίας Lockheed Martin Corporation, έχει ως σκοπό την διδασκαλία των φυσικών επιστημών και την εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και εφαρμογές σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας καθώς και παιδιά στην εφηβεία με μαθησιακές δυσκολίες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
11
Το ΚΕΠΦ ιδρύθηκε το 2006, μετά από σχετική πρωτοβουλία του τότε Α/ΓΕΝ Ναυάρχου Δ.Γούση, ο οποίος είχε ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα, και άμεση έγκρισή του από τον τότε ΥΦΕΘΑ (και βουλευτή της Α’Πειραιά) Βασίλη Μιχαλολιάκο και έκτοτε έχει προσφέρει σπουδαίο θεραπευτικό έργο, όχι μόνο για τα παιδιά του προσωπικού του ΠΝ, όπως ήταν αρχικά η σκέψη, αλλά πολύ σύντομα, έγινε διακλαδικό για τα παιδάκια του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως είναι σήμερα.