Ενημερωτική εκπομπή με την Κέλλυ Κοντογεώργη
Ενημερωτική εκπομπή με την Κέλλυ Κοντογεώργη Κέλλυ Κοντογεώργη
Emirates
Ελλάδα

Θρίλερ με πτήση της Emirates: Επιβάτης περιγράφει τις στιγμές τρόμου που εκτυλίχθηκαν στην καμπίνα ενώ γύριζαν στην Αθήνα

«Δεν είδαμε τα F-16 να συνοδεύουν το αεροσκάφος της Emirates», είπε, μεταξύ άλλων, ο επιβάτης

Για τα όσα εκτυλίχθηκαν στην καμπίνα του αεροσκάφους, τις ώρες που το θρίλερ ήταν σε εξέλιξη, μίλησε ένας από τους επιβάτες της πτήσης-θρίλερ της Emirates, που επέστρεψε την Πέμπτη στην Αθήνα, ενώ κατευθυνόταν προς τη Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπυριδάκης, που βρισκόταν στην πτήση της Emirates που ειδοποιήθηκε για τον ύποπτο επιβάτη ενώ πετούσε πάνω από την Ιταλία και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα, μίλησε στον OPEN και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι σε κάποια στιγμή βγήκε μία ενημέρωση από το προσωπικό του αεροσκάφους ότι «επιστρέφουμε στην Αθήνα».

«Στην αρχή δεν είχαμε ακούσει καλά την ανακοίνωση του αεροσκάφους, γιατί έγινε από τον πιλότο. Στη συνέχεια το προσωπικό του αεροπλάνου μας ανακοίνωσε ότι όντως θα γυρνούσαμε στην Αθήνα. Δεν μας είχαν πει τον λόγο στην αρχή, είπαν απλώς ότι πρέπει να επιστρέψει το αεροσκάφος στην Αθήνα και ύστερα από προσπάθειες δικές μας είπαν ότι υπήρχε πρόβλημα με τον εναέριο χώρο της Γαλλίας», ανέφερε αρχικά ο επιβάτης του αεροσκάφους της Emirates.

«Δεν είδαμε τα F-16 να συνοδεύουν το αεροσκάφος της Emirates»

Σχετικά με το αν διέκρινε τα F-16 να συνοδεύουν το αεροσκάφος, ο κ. Σπυριδάκης απάντησε: «Οχι, λόγω και της περασμένης ώρας δεν φαινόταν τίποτα, ήταν πολύ δύσκολο κάποιος να αντιληφθεί ότι υπήρχε συνοδεία. Κάποια στιγμή καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Φανταστείτε ότι μέχρι και το Ίντερνετ που κάποιοι είχαμε πληρώσει για την πτήση, απλώς διακόπηκε. Δεν είχαμε ούτε πρόσβαση στο Ίντερνετ στο αεροσκάφος».

«Ιδιαίτερη αναστάτωση δεν υπήρξε, εννοώ να συνοδεύεται από φωνές, λιποθυμίες ή οτιδήποτε, απλώς σίγουρα άρχισε να υπάρχει ένα κλίμα περίεργο μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους, όλοι αναρωτιόμασταν τι συνέβη», είπε ο κ. Σπυριδάκης σχετικά με το αν υπήρξε αναστάτωση στο αεροσκάφος.

Σε ερώτηση αν αντιλήφθηκε ότι κάποια στιγμή το αεροσκάφος να αδειάζει καύσιμα, ο επιβάτης της Emirates σημείωσε: «Αυτό το αντιλήφθηκαν περισσότερο αυτοί που κάθονταν στα παράθυρα, εγώ που καθόμουν στη μέση του αεροσκάφους δεν μπορούσα να έχω εικόνα από τα φτερά».

Ξαναέγινε έλεγχος στις αποσκευές

«Εμείς επειδή είχαμε μόνιτορ στην πτήση, μπορούσαμε να δούμε όλη την πορεία του αεροπλάνου και καταλαβαίνετε ότι ακολούθησε μία τρελή πορεία μέχρι να φτάσουμε στην Αθήνα. Ανακοινώθηκε ότι θα γίνει η αποβίβαση των επιβατών, μόνο όσων επιβιβάστηκαν από την Αθήνα, γιατί το αεροπλάνο είχε έρθει από Ντουμπάι στην αρχή. Υπήρχαν αυτοκίνητα της ασφάλειας του αεροδρομίου, υπήρχαν και κάποια της Αστυνομίας, αλλά ήταν πολύ ομαλή η μετάβασή μας από το αεροσκάφος στο λεωφορείο. Μας ξαναέγινε έλεγχος στα διαβατήρια και στα προσωπικά μας αντικείμενα και στις αποσκευές», τόνισε ο κ. Σπυριδάκης.

«Καθαρή εικόνα του περιστατικού είχαμε όταν προσγειωθήκαμε και είχαμε πλέον Ίντερνετ. Μέσω των social media καταλάβαμε τι είχε συμβεί. Μας ανέφεραν αρχικά ότι θα πετάξουμε με την επόμενη πτήση, δηλαδή σήμερα (11/11) στις 8 η ώρα το απόγευμα, αλλά χθες αργά μάς ανακοίνωσαν ότι θα φύγουμε με την πτήση των 17:20», ανέφερε ο επιβάτης της πτήσης της Emirates.