Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
kataduseis
Ελλάδα

Αλόννησος: Αναδείχθηκε από τους Βρετανούς ως ο καλύτερος καταδυτικός προορισμός

Η Αλόννησος κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία Diving Destinations

Το όμορφο νησί της Αλοννήσου απέσπασε το βραβείο του Best Diving Destination, στο πλαίσιο των πρώτων Greek Travel Awards που διοργάνωσε με επιτυχία το Γραφείο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της διεθνούς έκθεσης τουρισμού WTM 2022.

Ειδικότερα, επτά Βρετανοί Tour Operators επικοινώνησαν τη ψηφοφορία για τα Greek Travel Awards στο πελατολόγιο τους που έχει επισκεφθεί πρόσφατα την Ελλάδα.

Έτσι, η Αλόννησος κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία Diving Destinations, εξαιτίας του μεγάλου υποθαλάσσιου πλούτου της, των άριστων υπηρεσιών που παρέχουν τα καταδυτικά κέντρα του νησιού, του πρώτου υποβρύχιου μουσείου της Ελλάδας στην Περιστέρα Αλοννήσου, καθώς και της μοναδικής εμπειρίας κατάδυσης που παρέχει το νησί, μέσα από καινοτομίες, όπως τη διοργάνωση υποβρύχιων γάμων από τον Δήμο.

Στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης με τη συμμετοχή πλήθους δημοσιογράφων, επαγγελματιών, παραγόντων της διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας και εκπροσώπων της Ελληνικής κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, το βραβείο απονεμήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και τη Διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας Ελένη Σκαρβέλη στον Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννη Μπουτίνα.

«Η ανάδειξη της Αλοννήσου στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Βρετανών ταξιδιωτών για καταδύσεις μέσα από ψηφοφορία των σημαντικότερων tour operators, επιβεβαιώνει πως το νησί μας έχει αρχίσει να εδραιώνεται στην αντίληψη του διεθνούς επισκέπτη, γεγονός που δικαιώνει τις πολυετείς προσπάθειες μας για ανάπτυξη και τουριστική προβολή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, μετά την παραλαβή του βραβείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ακτοπλοϊκές αφίξεις στην Αλόννησο σημείωσαν φέτος αύξηση - ρεκόρ κατά 8.77%, σε σχέση με το 2019 για την περίοδο Μάιου - Αυγούστου, με αυξημένη και την επισκεψιμότητα των αυτοδυτών από όλο τον κόσμο.