Η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας κατά της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους.

Στην πορεία διαδηλώνουν άνεργοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, που είχαν συγκεντρωθεί αρχικά μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. «Αυξήσεις στους μισθούς, φθηνό ρεύμα για όλους, καμία ανοχή, καμία αναμονή», αναφέρουν ορισμένα από τα πανό των διαδηλωτών. Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, του κλάδου των ταξί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Με σκουφιά

Στην κεφαλή της πορείας, μέλη του ΠΑΜΕ κρατούν καρότσια σούπερ μάρκετ, φορούν σκουφιά και κρατούν κουβέρτες, ενώ ένας άνδρας με μάσκα Άδωνι Γεωργιάδη κρατάει ένα ταψί που γράφει «καπαμάς». Νωρίτερα, μέλη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη άδειασαν μια σακούλα με κάρβουνο για να στείλουν το μήνυμα «όχι άλλο κάρβουνο» και χόρεψαν πάνω σε αυτό.





Ποιοι συμμετέχουν

Στην πορεία στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν εργατικά σωματεία, μέλη οργανώσεων συνταξιούχων και φοιτητές. Νωρίτερα πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου έγιναν ομιλίες. Η πορεία αυτήν την ώρα βρίσκεται στην οδό Αγίας Σοφίας, κινείται προς την Τσιμισκή και θα καταλήξει στο ΥΜΑΘ. Η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων για τη διευκόλυνση των οδηγών.