Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
papatheodorou
Ελλάδα

Βασίλης Παπαθεοδώρου: 301 αρχεία παιδικής πορνογραφίας από 234 διαφορετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις

Ο προφυλακισμένος για κατοχή και διακίνηση πορνογραφικού υλικού συγγραφέας φέρεται να μην είναι ο μόνος που το προμηθευόταν από συγκεκριμένη πλατφόρμα

Δεν βρέθηκε στην κατοχή του προφυλακισμένου Βασίλη Παπαθεοδώρου παιδικό πορνογραφικό υλικό: βρέθηκε πολύ παιδικό πορνογραφικό υλικό. Επί έξι χρόνια ο διακεκριμένος συγγραφέας φέρεται να συγκέντρωνε υλικό παιδικής πορνογραφίας. 301 αρχεία από 234 διαφορετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Γαργαντουικοί αριθμοί. 

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, στην εκπομπή «Live News» του MEGA, τόνισε ότι ακόμα τρεις άντρες κατηγορούνται ότι κατέβαζαν υλικό από την ίδια πλατφόρμα με τον συγγραφέα.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χρησιμοποίησε το εξειδικευμένο λογισμικό «Child Protect», για να φτάσει στα ίχνη του. Αρχικά εντόπισαν το στίγμα του και στη συνέχεια προχώρησαν σε ταυτοποίηση πριν τελικά τον συλλάβουν.

Μέσα στους οκτώ παραλήπτες 

Ο συγγραφέας φέρεται να είναι ένας από τους οκτώ πλέον σημαντικούς παραλήπτες σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την έρευνα της Aστυνομίας, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου από τις 18 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου 2022 ήταν ενεργό μέλος στο δίκτυο που επιτρέπει την αποθήκευση των αρχείων και εν συνεχεία την απευθείας ανταλλαγή τους μεταξύ των χρηστών.

Ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων, που επικαλείται τώρα τον πρότερο έντιμο βίο για να απαλύνει το βαρύ κατηγορητήριο, κρατείται με 19 άτομα στον ίδιο θάλαμο στις φυλακές της Τρίπολης, υπό μεγάλο στρες και με επίσκεψη μόνο από τον πατέρα του.