Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση που θυμίζει θρίλερ και έχει σοκάρει την κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας. Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες θανάτου του 51χρονου που βρέθηκε νεκρός στα Κερδύλια όρη, στη Θεσσαλονίκη, και αναμένονται νέες αποκαλύψεις.

Οι Αρχές προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος και να ρίξουν φως στις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 51χρονου, η σορός του οποίου εντοπίστηκε στον ορεινό όγκο των Κερδυλίων, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου είχε πάει για εργασίες υλοτόμησης. Σκοπός της έρευνας, κατά πληροφορίες, είναι να διευκρινιστεί εάν τελέστηκε ανθρωποκτονία με δόλο ή τυχόν άλλα αδικήματα, όπως θανατηφόρα έκθεση, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κ.ά. Να σημειωθεί ότι η σορός του άτυχου άνδρα βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, όπως προέκυψε από τα ιατροδικαστικά ευρήματα.

Από άγρια ζώα

Ο άτυχος άντρας, με καταγωγή από την Αλβανία, έφερε μεταθανάτιες κακώσεις που προκλήθηκαν από άγρια ζώα κατά το διάστημα που αγνοούνταν. Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις για τραύματα στο αριστερό πόδι από αλυσοπρίονο, ενώ σε αυτό συνηγορούν και τα σκισίματα στο παντελόνι του. Όσον αφορά τον χρόνο θανάτου, υπολογίζεται πως συμπίπτει με αυτόν της εξαφάνισής του (1/11).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 51χρονος είχε μεταβεί σε βόρειο ορεινό όγκο στα Κερδύλια όρη, προκειμένου να απασχοληθεί προσωρινά σε εργασίες παράνομης υλοτόμησης μαζί με έναν 59χρονο (ημεδαπό) και για λογαριασμό του δεύτερου. «Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτοτραυματίστηκε ο 59χρονος με αλυσοπρίονο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας και ερευνάται η εκδοχή ο 51χρονος να εγκαταλείφθηκε έπειτα από δικό του τραυματισμό στο σημείο.

Δύο συλλήψεις

Ο 59χρονος εξετάστηκε από αστυνομικούς και δήλωσε άγνοια για την τύχη του Αλβανού. Ανέφερε, μάλιστα, ότι επρόκειτο για ατύχημα, ενώ φέρεται να πέταξε στον δρόμο το κινητό του αλλοδαπού για να μην εντοπιστεί. Συνελήφθη μαζί με τον γιο του, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια και φυσίγγια, παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία και αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από αναβολή που ζήτησαν.