Στις 8.50 το πρωί και με τη βοήθεια κλειδαρά, τον οποίο κάλεσε ο διευθυντής του σχολείου, Αριστείδης Αδαμόπουλος, άνοιξε σήμερα (8/11) Γυμνάσιο στη Νέα Πεντέλη.

«Πήγα γύρω στις 07.45 και οι κλειδαριές είχαν κόλλες και σπασμένα κλειδιά μέσα. Είχαν κλείσει τις πόρτες, την εξώπορτα και την εσωτερική πόρτα του Γυμνασίου με διάφορα αντικείμενα», είπε ο γυμνασιάρχης στην ΕΡΤ. Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό βανδαλισμού τη φετινή σχολική χρονιά, ωστόσο πέρυσι σημειώθηκαν έξι ανάλογα περιστατικά, σύμφωνα με τον γυμνασιάρχη.

«Σπασμένα τζάμια»

Ο διευθυντής του σχολείου, που επισκεύαζε μόνος του τις κλειδαριές, μίλησε επίσης για σπασμένα τζάμια «σχεδόν σε καθημερινή βάση» από τον Μάιο, αλλά και στη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε έγιναν διάφοροι βανδαλισμοί. «Στο δικό μου σχολείο δεν έχω βάλει κάμερες, κάποια φύλαξη γίνεται εξωτερικά με αυτοκίνητο, αλλά αποδείχτηκε αναποτελεσματική, καθώς οι φθορές γίνονται από την εσωτερική μεριά και είναι πολύ μεγάλες», είπε ο κ. Αδαμόπουλος για τις μεγάλες καταστροφές τον περασμένο Αύγουστο.

«Είναι τριώροφο το σχολείο και έχει επτά μέτρα κάγκελα που εάν πέσουν, θα έχουμε θύματα», προειδοποίησε ο γυμνασιάρχης.