Κανονικά λειτούργησε στην εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό ο πατήρ Δημήτριος Λουπασάκης, ο οποίος, μάλιστα, κρατούσε στα χέρια του τον «Σταυρό των θαυμάτων», που έγινε η πέτρα του σκανδάλου, αφού με αυτόν φέρεται να αγγίζει τους πιστούς και να θεραπεύονται. 

Ο 62χρονος εφημέριος επέστρεψε στη θέση του, κηρύσσοντας τον λόγο του Θεού, όπως ακριβώς έκανε και πριν ξεσπάσει ο ντόρος περί «ψευτοθαυμάτων» και «εργαλειοποίησης» του σταυρού εκ μέρους του.

Σύμφωνα με το «LIVE NEWS», εδώ και ένα μήνα βρισκόταν σε εξέλιξη διαπραγμάτευση, με τον πατέρα Απόστολο Καβαλιώτη να εκπροσωπεί τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενώ, για λογαριασμό του πατρός Δημητρίου, τη διαπραγμάτευση είχε αναλάβει γνωστός επιχειρηματίας.

Αποφάσισαν να… μην αποφασίσουν


Η σολομώντεια λύση που ανέμεναν οι εκκλησιαστικοί κύκλοι τελικά φαίνεται ότι δεν χρειάστηκε να δοθεί, καθώς ο πατήρ Δημήτριος όχι μόνο δεν μεταφέρθηκε σε άλλον ναό, αλλά παρέμεινε στον ίδιο, δίχως να αλλάξει το παραμικρό.

Αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι προβληματίζονται με την αλλαγή πλεύσης του αρχιεπισκόπου, ο οποίος μέχρι πρότινος έλεγε: «Είναι φαινόμενο που ήρθε και θα φύγει. (…) Θα τους δώσω ένα μοναστήρι παλιό στη Βάρη που θα γίνει κανονικό μοναστήρι. Θα έχουν κανόνες, θα πειθαρχούν κάπου. Τους έδωσα περιθώριο λίγων ημερών και περιμένω σε πέντε μέρες απάντηση. Αν πουν "μένουμε εδώ'', θα γίνει ό,τι λένε οι κανόνες της Εκκλησίας και ό,τι λένε οι νόμοι του κράτους».

Όπως φαίνεται, ωστόσο, δεν υπήρξε τελεσίγραφο πέντε ημερών, με τον αρχιεπίσκοπο να εμμένει στη θέση του να λειτουργήσει σαν πατέρας με κατανόηση και όχι ως αυστηρός κριτής, παρά το πολυσέλιδο πόρισμα του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου έπειτα από έρευνα για τη λειτουργία των Αγίων Ισιδώρων, στο οποίο γίνεται λόγος για αγυρτεία, απιστία και απάτες, πίσω από τα δήθεν, όπως τα χαρακτήριζε, θαύματα.

Πάντως, στη χθεσινή λειτουργία στο εκκλησάκι των Αγ. Ισιδώρων, πλήθος πιστών, που βρέθηκε εκεί, εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την επιστροφή του πατρός Δημητρίου, αναμένοντας με ανυπομονησία το κήρυγμα και τα θαύματα του «Σταυρού», με τον ιερέα να μην ξεχνά, στη λήξη της Θείας Λειτουργίας, να στείλει χαιρετίσματα στη μητέρα του στα Χανιά.