Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το Σάββατο στο λιμάνι του Πειραιά για να υποδεχθεί την Αγία Ζώνη, το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της, το οποίο φυλάσσεται στην Μονή Βατοπαιδίου.

Χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στην προβλήτα για να λάβουν την ευλογία της Παναγίας και να προσκυνήσουν το μοναδικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.

Οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα σε ολόκληρο τον Πειραιά μαζί με τις σειρήνες των πλοίων και τα παιανίσματα από τις μπάντες και τη Φιλαρμονική. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ υποδέχτηκε το θεομητορικό κειμήλιο. Αγήματα του στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και των Σωμάτων Ασφαλείας απέδωσαν τιμές και ακολούθησε δέηση.

Μέλη της κυβέρνησης, εκπρόσωποι των κομμάτων, οι αρχηγοί της Αστυνομίας και του Λιμενικού, ο διοικητής του Αγίου Όρους και άλλοι αξιωματούχοι έδωσαν το «παρών» στην υποδοχή της τίμιας ζώνης της Θεοτόκου.

Σε πομπή οι πιστοί έραναν με ροδοπέταλα το ιερό κειμήλιο και κατευθύνθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου τελέστηκε επίσημη δοξολογία.

Η πρώτη έξοδος της Αγίας Ζώνης από την αθωνική πολιτεία μετά την εμφάνιση της πανδημίας δίνει ελπίδα και πίστη για καλύτερες μέρες.