Με ελληνική πρωτιά ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο φετινός διαγωνισμός αρμάτων μάχης των αντίστοιχων μονάδων τεθωρακισμένων του Δ΄ Σώματος Στρατού, στον οποίο συμμετείχε και ένας Ουλαμός Αρμάτων Μάχης (ΟΥΜΑ) του C/1-18 Συντάγματος Πεζικού του Στρατού των ΗΠΑ, στο Πεδίο Βολής αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης.

Οι ΟΥΜΑ των Σχηματισμών του Ελληνικού Στρατού συμμετείχαν με άρματα μάχης τύπου Leopard-2A4 Leopard-2A6HEL, ενώ ο ΟΥΜΑ του Αμερικανικού Στρατού με άρματα μάχης τύπου Μ1Α1 ABRAMS.
ISK_9966
ISK_9738
ISK_0062

Την τελική φάση του διαγωνισμού παρακολούθησε ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ως εκπρόσωπος του
Αρχηγού ΓΕΣ, η Salina Rico, Νο.2 στην ιεραρχία του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, ο Συνταγματάρχης Kelly McDonald επικεφαλής του ODC-GR, καθώς επίσης και παρατηρητές από την Αίγυπτο, την Αρμενία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιορδανία, την Ιταλία, την Κύπρο και τη Ρουμανία, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως.

ISK_1146
ISK_1991

Οι Ουλαμοί αξιολογήθηκαν σε επιχειρησιακές διαδικασίες με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, οι οποίες μεταξύ άλλων εστίασαν σε θέματα τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής εκτελέσεως βολών καθώς και σε τεχνικά θέματα των αρμάτων.

Η τελική κατάταξη των ουλαμών, προέκυψε από το συνδυασμό του χρόνου που χρειάστηκε το κάθε πλήρωμα για να ολοκληρώσει τις δοκιμασίες, σε συνάρτηση με την επιμέρους βαθμολόγηση των δεξιοτήτων του και ειδικά της ευστοχίας των βολών του.
ISK_1022
ISK_1173
Σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού ιδιαίτερα εμφανής ήταν η προσπάθεια, το πάθος και η γνώση των αντικειμένων από τους διαγωνιζόμενους, καθώς και το υψηλό επίπεδο εκπαιδεύσεως και επιχειρησιακής ετοιμότητός τους, συμφώνως με το ΓΕΣ.