Παραγγελία, προκειμένου να διενεργηθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» για τις παρακολουθήσεις έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απέστειλε την παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ζητώντας τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης και την άμεση κλήση του εκδότη της εφημερίδας και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, προκειμένου να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει,ενώ παράλληλα να κληθούν και να εξεταστούν και τυχόν άλλα άτομα που θα προτείνει η θα προκύψουν από τις έρευνες, ώστε να προσκομίσουν όσα στοιχεία διαθέτουν για την εν λόγω υπόθεση προς απόδειξη των καταγγελομένων.

Ήδη, η παραγγελία του κ. Ντογιάκου διαβιβάζεται στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνη Ελευθεριάνο.

Πιθανότατα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, θα προσέλθει αύριο ο εκδότης και δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης.

Ο κ. Βαξεβάνης κλήθηκε ήδη από την προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου, προκειμένου να προσέλθει σε κατάθεση και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει, μετά την παραγγελία για έρευνα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, αλλά αρνήθηκε να προσέλθει, δηλώνοντας ότι θα επισκεφθεί τον ίδιο τον κ. Ντογιάκο.