Για τα αυξημένα περιστατικά κοροναϊού, καθώς και για τη συνύπαρξή του με την εποχική γρίπη, μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

«Ο κοροναϊός δεν έχει φύγει, προφανώς δεν είναι όπως ήταν πριν δύο χρόνια. Δυστυχώς την προηγούμενη εβδομάδα χάσαμε 165 ανθρώπους», δήλωσε ο καθηγητής αρχικά.

Τόνισε πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση, χωρίς υπερβολές και με σύνεση, δηλαδή να εμβολιαστούμε.

«Μπορείτε κάλλιστα να κάνετε τα δύο εμβόλια την ίδια ημέρα», επισήμανε, απαντώντας στην ερώτηση για το εάν μπορεί κανείς να λάβει ταυτόχρονα το εμβόλιο της γρίπης και του
Covid.

«Σαν λαός πρέπει να αποδεχτούμε την κουλτούρα της επιστήμης, τον εμβολιασμό. Κανένας εμβολιασμός δεν είναι 1000% αποτελεσματικός, αλλά η προστασία που προσφέρει είναι τεράστια», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα της μάσκας εξήγησε πως ένα τέτοιο μέτρο θα είχε αποτέλεσμα «εάν επιτηρείτο σοβαρά».

«Για να είναι αποτελεσματικό ένα δημόσιο μέτρο, θα πρέπει ο κόσμος να έχει πειστεί για την χρησιμότητά του», πρόσθεσε.

Ολοκληρώνοντας, ο καθηγητής αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών, αναφέροντας πως η Αμερικανική Παιδιατρική Εταρεία συστήνει το εμβόλιο της γρίπης στα παιδιά από 6 μηνών και άνω.

«Πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε κουλτούρα συνωμοσιολογίας και να αποκτήσουμε κουλτούρα προληπτικής υγείας» κατέληξε ο κ. Βασιλακόπουλος.