Περίοπτη θέση στη λίστα των ατόμων που έχουν εντοπιστεί σε υποθέσεις διακίνησης αρχείων παιδικής πορνογραφίας φέρεται να κατέχει ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Βασίλης Παπαθεοδώρου, ο οποίος έχει προφυλακιστεί και κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως.

Η «κόκκινη» λίστα μέσα, στην οποία βρίσκεται ψηλά ο 55χρονος άνδρας, σχηματίστηκε από τον τεράστιο όγκο αρχείων που βρέθηκαν στην κατοχή του, αλλά και από τα ηλεκτρονικά ίχνη της διαδικτυακής του δραστηριότητας που έχουν καταγραφεί με τη βοήθεια του ειδικού λογισμικού εντοπισμού αρχείων παιδικής πορνογραφίας CPS (CHILD PROTECTION SYSTEM).

Όπως αναφέρει, μάλιστα, ο Ελεύθερος Τύπος, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, ο οποίος στην απολογία του υποστήριξε ότι είχε κατεβάσει τα αρχεία στο πλαίσιο έρευνας για επόμενο βιβλίο του, θεωρείται από τους αστυνομικούς ως ένας από τους 8 σημαντικότερους παραβάτες διακίνησης αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων φέρεται να αναζητούσε και «κατέβαζε» το υλικό από το 2016, επιχειρώντας παράλληλα να κρύψει τα ίχνη του χρησιμοποιώντας έως και 284 διαφορετικές διαδικτυακές διευθύνσεις πρωτοκόλλου για να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί η γεωγραφική του τοποθεσία.

Ο συγγραφέας παιδικών μυθιστορημάτων περνάει τις ημέρες του σε θάλαμο με άλλα 19 άτομα στις φυλακές Τρίπολης, μετά την αποκάλυψη της δράσης, τη σύλληψη του στις 18 Οκτωβρίου για κατοχή σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας με ανήλικους κάτω των 12 ετών και την προφυλάκιση του, στις 26 Οκτωβρίου.