Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα των Αρχών για την υπόθεση του συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Βασίλη Παπαθεοδώρου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στην εκπομπή Live News ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, «κλειδί» στην έρευνα για την υπόθεση του συγγραφέα φαίνεται πως είναι η πλατφόρμα e-mule μέσω της οποίας «κατεβάζει» κανείς ψηφιακά αρχεία.

Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε πως κατά καιρούς έχει αναφερθεί αυτή η πλατφόρμα στα αστυνομικά τμήματα, καθώς λόγω της δημοφιλίας της είναι ικανό να εθίσει άτομα στην προβολή παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Σημείωσε, μάλιστα, πως σε χώρες της Άπω Ανατολής μπορεί κανείς να φτάσει σε σημείο να πληρώσει έως και 10.000 ευρώ προκειμένου να παρακολουθήσει έστω και για λίγα λεπτά σε live streaming τέτοιο υλικό.

Στην έρευνα που έγινε στη χώρα μας σχετικά με την πλατφόρμα βρέθηκε πως μαζί με τον συγγραφέα, την επισκέπτονταν ακόμα τρεις άντρες, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος είπε πως η σύλληψη του Βασίλη Παπαθεοδώρου καθυστέρησε επειδή οι Αρχές ήθελαν να εξακριβώσουν και τον ρόλο των άλλων τριών αντρών, αλλά και την ακριβή δράση του συγγραφέα λόγω της ιδιότητάς του.

Σε βάρος των άλλων τριών εμπλεκομένων έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega