Αυτοκίνητο το οποίο ανήκει στην οικογένεια του Ευθύμη Κλωθάκη, ενός εκ των κατηγορουμένων για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό, έγινε στόχος τα ξημερώματα στο Παγκράτι.

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο, έγραψαν συνθήματα στην πολυκατοικία που διαμένει και εξαφανίστηκαν. Οι συγγενείς σοκαρισμένοι, κατάφεραν και έσβησαν τη φωτιά πριν το αυτοκίνητο καταστραφεί ολοσχερώς.


Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη για να τιμωρούνται οι ίδιοι από αυτόκλητους δικαστές, λένε οι συγγενείς στο STAR και στον Βαγγέλη Γκούμα.

Σημειώνεται ότι οι δράστες πριν εξαφανιστούν, έγραψαν και συνθήματα στην πολυκατοικία που διαμένει ο κατηγορούμενος τα οποία και έσβησαν οι συγγενείς του. Οι συγγενείς εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για το τι μπορεί να του συμβεί μέσα στην φυλακή όπου επικρατεί ο νόμος του πιο ισχυρού.

«Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται άνθρωποι που δεν έχουν κάνει κανένα αδίκημα και λυπάμαι για αυτό το κλίμα που υπάρχει το οποίο είναι ανθρωποφαγικό», λέει σοκαρισμένος ένας από τους συγγενείς.

Ο σκληρός νόμος της φυλακής 


Οι τρεις συλληφθέντες, Νικόλαος Κονταρής, Ευθύμιος Κλωθάκης και Αναστάσιος Λαζαρίδης, πρόκειται να βιώσουν το σκληρό πρόσωπο των φυλακών, όπως αποκαλύπτουν στο STAR ποινικολόγοι αλλά και πρώην κρατούμενοι.

Klothakis
Ο Ευθύμης Κλωθάκης (πηγή star.gr)

«Αν ακούν τις ειδήσεις και με την δημοσιότητα που υπάρχει, και έχουν καταλάβει τι τους περιμένει για το υπόλοιπο της ζωής τους, νομίζω ότι θα είναι σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση», λέει πρώην κρατούμενος.

Παράλληλα, ο ποινικολόγος Περικλής Σταυριανάκης τονίζει ότι «Δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι γίνεται. Είναι κάπου αλλού, δεν έχουν ξυπνήσει ακόμη, δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται, θα το καταλάβουν σε λίγο».

Σε ό,τι αφορά πάντως τον κατηγορούμενο για μαστροπεία και βιασμό Ηλία Μίχο μοιράζεται με άλλους συγκρατούμενους το κελί του στις Φυλακές των Γρεβενών.

«Έχει μπει είναι σε πτέρυγα με τους άλλους κρατούμενους δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο, έχουν της ίδιας φύσεως τα αδικήματα», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Μόνη της στο προαύλιο η μητέρα


Την ίδια στιγμή, η μητέρα της 12χρονης εξακολουθεί να προαυλίζεται μόνη της, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκρατούμενές της, οι οποίες γνωρίζουν πότε βγαίνει από το κελί της, την αποδοκίμασαν λεκτικά. Πάντως, σύμφωνα με τους σοφρωνιστικούς υπαλλήλους, δεν υπήρξε ζήτημα για την ασφάλειά της, καθώς δεν έρχεται σε επαφή με άλλες κρατούμενες, δεδομένου ότι βρίσκεται σε διαφορετική πτέρυγα.

«Εγώ έχω μιλήσει μαζί της, μόνη της προαυλίζεται, οπότε δεν υπάρχει κάποιο θέμα», αναφέρει ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας.