Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησαν η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά και ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας και τοποθετήθηκαν επί των φρικιαστικών υποθέσεων, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη.

Σχετικά με την υπόθεση της 38χρονης στο Ηράκλειο της Κρήτης, η δικηγόρος επισήμανε αρχικά πως με αφορμή την Ιωάννα Παλιοσπύρου που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι από γυναίκα στις 4 Μαΐου του 2020, η νομοθεσία έχει αλλάξει και πλέον η οποιαδήποτε επίθεση με οξύ που μπορεί να καταστρέψει μία ζωή μέχρι και να την τελειώσει, συνιστά απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι πρόθεση για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Για την γενική έξαρση κάθε μορφής βίας, ο κ. Σούρας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να “ξυπνήσουν” οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτά και εννοώ τα υπουργεία, από εκεί ξεκινάνε όλα, και από την εκπαίδευση».
Η δικηγόρος τόνισε σε συνέχεια και την ευθύνη της οικογένειας αλλά και την ποινική ευθύνη των γονέων. «Άνω των 15 ετών, ο γονέας έχει την ευθύνη του παιδιού του, δεν μπορεί να τα σπάει σε έναν δημόσιο χώρο» συμπλήρωσε η κ.Βαρελά.

Αναφορικά με τον βιαστή που κυκλοφορεί στα νότια προάστια και αναζητείται από τις Αρχές, η δικηγόρος επισήμανε πως κάθε χρόνο στη χώρα μας λαμβάνουν χώρα 4.500 βιασμοί το χρόνο, εκ των οποίων καταγγέλλονται οι 270 και από αυτούς συλλαμβάνονται οι 163 δράστες και καταδικάζονται οι 10.

«Εάν ζήσουμε με τον φόβο, ο φόβος είναι η στέρηση της ελευθερίας μας, αλίμονο εάν ζήσουμε με τον φόβο. Ας περάσουμε ένα κανονικό μήνυμα, όταν κάποιος ” σηκώσει το χέρι του”, τον καταγγέλλεις την πρώτη ημέρα και εάν βρίσκεσαι μέσα στο σπίτι, φεύγεις χωρίς να σε ενδιαφέρει το στίγμα, το οικονομικό και τα παιδιά» είπε ο ψυχίατρος.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση βιασμών και μαστροπείας με θύμα την 12χρονη από τον Κολωνό, η κ. Βαρελά τόνισε πως οποιοσδήποτε βιάζει ένα ανήλικο παιδί διώκεται με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και μόνο.

Δείτε το βίντεο