Παραμένει τελικά στους Αγίους Ισιδώρους ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης, ο οποίος είχε λάβει τελεσίγραφο από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να εγκαταλείψει την εκκλησία, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Live News» του MEGA. 

Τα θαύματα που οδήγησαν στην αποπομπή


Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος είχε καλέσει τον ιερέα να μετακινηθεί από τους Αγίους Ισιδώρους στον Λυκαβηττό στο μετόχι του Αγίου Ιωάννη που βρίσκεται στα όρια των μητροπόλεων Γλυφάδας και Μεσογαίας.

Αιτία, ο θόρυβος που προκάλεσαν οι καταγγελίες και τα δημοσιεύματα για θαύματα στον ναό. Συγκεκριμένα, ο π. Δημήτριος Λουπασάκης είχε υποστηρίξει παρουσία πλήθους πιστών, ότι με τον σταυρό που κρατά κάνει καλά ασθενείς ακόμα και με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Στο πόρισμα της Αρχιεπισκοπής ύστερα από έρευνα τριών χρόνων, γίνεται λόγος για αγυρτεία, απιστία και απάτες, πίσω από τα «δήθεν θαύματα» όπως τα χαρακτηρίζει.

Ωστόσο, και παρά τις αρχικές πληροφορίες για μετακίνηση του ιερέα, φαίνεται ότι αυτός θα παραμείνει στους Αγίους Ισιδώρους.

Καθοριστικό ρόλο στην παραμονή του φαίνεται πως έχει παίξει ο διαπραγματευτής από την πλευρά του ιερέα, επιχειρηματίας κ. Δεσύλλας, ενώ ο πατέρας Απόστολος Καβαλιώτης, διαπραγματευτής από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου, αρνείται δική του εμπλοκή στην υπόθεση.

Τις πληροφορίες για παραμονή του ιερέα στους Αγίους Ισιδώρους επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου.