Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι, κατάφερε όχι μόνο να ξαναφτιάξει τη ζωή της, αλλά και να γίνει «σύμβολο δύναμης» για όλος εκείνους, που βίωσαν ένα παρόμοιο περιστατικό κι άλλαξε ολοκληρωτικά τη ζωή τους.

Μάλιστα, η ίδια, εκτός από το να δίνει δύναμη μέσω των δράσεων της αλλά και των social media, αποφάσισε να προβεί σε δραστικές κινήσεις προκειμένου η Πολιτεία να βρίσκεται πιο κοντά στους εγκαυματίες.

Μια από αυτές είναι το Μητρώο Εγκαυματιών με το οποίο, όπως εξηγεί σε νέα ανάρτηση, θα καλύπτονται πλέον πολλά υλικά από τον ΕΟΠΥΥ και δεν θα τα βάζουν οι ίδιοι οι εγκαυματίες από την τσέπη τους.

Συγκεκριμένα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου έγραψε στο λογαριασμό της στο Instagram:

«Πολύ χαρούμενη αλλά περισσότερο συγκινημένη, για την πραγματοποίηση, επιτέλους, του Μητρώου Εγκαυματίων στη χώρα μας.

Τι σημαίνει αυτό; Πως πολλά από τα υλικά που χρειαζόμαστε και που έπρεπε να πληρώνουμε από την τσέπη μας, όσοι μπορούσαμε δηλαδή… πλέον θα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι εγκαυματίες, όπως και όλοι οι πολίτες της χώρας, θέλουν να αισθάνονται ασφάλεια και πως η Πολιτεία στέκεται δίπλα τους με κατανόηση και υποστήριξη.

Η δίκη μου επίθεση υπήρξε αφορμή ώστε να βγει το θέμα στην επιφάνεια, ο κόσμος να κατανοήσει περισσότερο την εικόνα μας και τα προβλήματα μας. Ελπίζω πλέον σιγά σιγά να εκπαιδευόμαστε, να εξοικειωνόμαστε με αυτή την εικόνα, μειώνοντας έτσι τον ρατσισμό της ουλής, που πολλοί από εμάς βιώνουμε.

Ελπίζω πλέον σιγά σιγά να εκπαιδευόμαστε, να εξοικειωνόμαστε με αυτή την εικόνα, μειώνοντας έτσι τον ρατσισμό της ουλής, που πολλοί από εμάς βιώνουμε.

Συχνά μου ζητάτε να γίνω η φωνή σας, ώστε να εξηγήσω, να ζητήσω και να εξευμενίσω κάποια σημαντικά θέματα.

Ευελπιστώ αυτή να είναι μόνο η αρχή της συμβολής μου, στην αποδοχή των εγκαυματιών από την κοινωνία μας και την ασφαλή επανένταξη μας πίσω στη ζωή».