Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
adespota
Ελλάδα

Δήμος Μαραθώνα: Ανακοίνωσε τη δημιουργία καταφυγίου για αδέσποτα

Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης θα γίνει σε όλες τις σχολικές ομάδες στην περιοχή, ταυτοχρόνως με το έργο, που θα χτιστεί για να καλυφθούν ανάγκες που υπάρχουν

Στην κατασκευή καταφύγιου αδέσποτων ζώων θα προχωρήσει ο δήμος Μαραθώνα , στην προσπάθειά του να καλύψει μια μεγάλη περιοχή και τις ανάγκες που υπάρχουν. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», συνολικού ύψους 645.806,54 ευρώ και αφορά στα εξής:

1. Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συνολικού προϋπολογισμού 620.000 ευρώ, με χρηματοδότηση 372.000 ευρώ και συμμετοχή του δήμου με το ποσό των 248.000 ευρώ.

2. Προμήθεια εξοπλισμού για την υλοποίηση επιχειρησιακών προγραμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 12.906,54 ευρώ.

3. Παροχή υπηρεσιών για τη στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συνολικού προϋπολογισμού 12.900 ευρώ.

Παράλληλα, στον δήμο ξεκίνησε και μία καμπάνια ενημέρωσης για τα ζώα και ευαισθητοποίησης των μαθητών όλων των σχολικών μονάδων του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης. Μάλιστα, κατόπιν πρόσκλησης του Νηπιαγωγείου Ανατολής, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου, επισκέφτηκε το σχολείο και ενημέρωσε τα παιδιά για τα προγράμματα που εφαρμόζονται, γύρω από τη διαχείριση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, την εφαρμογή πρωτοποριακών προγραμμάτων για τη στείρωση, για τον τρόπο χειρισμού των οικόσιτων ζώων, για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών και για πολλά άλλα ζητήματα. Αντίστοιχες ενημερωτικές επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν και στα άλλα σχολεία του δήμου και θα τοποθετηθούν ενημερωτικά poster σε όλες τις σχολικές μονάδες.