Καρέ-καρέ περιέγραψε ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος, φίλος του Παύλου Φύσσα, στην κατάθεση του, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τη στιγμή της δολοφονίας του.

Ο μάρτυρας τόνισε πως το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής το οποίο αποτελούνταν από 30 με 40 άτομα άνοιξε χώρο στο Γιώργο Ρουπακιά, προκειμένου να μαχαιρώσει τον Παύλο Φύσσα.

Συγκεκριμένα ο μάρτυρας περιέγραψε: «Είδα το αυτοκίνητο του Ρουπακιά να έρχεται ανάποδα.Βγήκε από το αμάξι και κατευθύνθηκε απευθείας στον Παύλο. Οι άλλοι του άνοιξαν χώρο. Πήγε τον αγκάλιασε με το ένα χέρι και με το άλλο τον μαχαίρωσε».

Ο μάρτυρας περίγραψε στο δικαστήριο πως, εντός της καφετέριας «Κοράλλι», δεν έγινε απολύτως τίποτε, καμία ένταση που θα δικαιολογούσε κάποια συμπλοκή. «Δεν ήταν συμπλοκή, ήταν επίθεση. Μας επιτέθηκαν» τόνισε συγκεκριμένα και πρόσθεσε : «Στο Κοράλλι δεν είδα κάτι συγκεκριμένο . Ήταν δύο άτομα που φορούσαν μαύρη μπλούζα ανάποδα και παντελόνι παραλλαγής.Δεν τους ήξερα αυτούς»

Πρόεδρος: Καταλάβατε ότι ήταν της Χρυσής Αυγής;

Μάρτυρας: Εκείνη την ώρα δεν το κατάλαβα αλλά μετά το κατάλαβα από την εμφάνιση τους. Μας κοιτούσαν έντονα και περίεργα είναι η αλήθεια.Μας κοιτούσαν επιθετικά.

Σύμφωνα με τον στενό φίλο του Φύσσα, με τον οποίον μοιράζονταν την αγάπη τους για την χιπ χοπ μουσική , έξω από την καφετέρια είχαν συγκεντρωθεί χρυσαυγιτες οι οποίοι όταν οι ίδιοι προσπάθησαν να φύγουν από το σημείο άρχισαν να τους κυνηγούν.

Πρόεδρος: Τον περίμεναν οι άλλοι τον Ρουπακιά;

Μάρτυρας: Πιστεύω πως ναι, τον περίμεναν.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η επίθεση που δέχθηκαν «ήταν οργανωμένη» με τα μέλη της Χρυσής Αυγής που συμμετείχαν «να δρουν στοχευμένα».

Ο κ. Μελαχροινόπουλος κατέθεσε πως μόλις μαχαίρωσε θανάσιμα τον φίλο του ο Ρουπακιάς «ξεκίνησε να φύγει.. Είχε μόλις ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου..»

Πρόεδρος: Πώς τον συνέλαβαν;

Μάρτυρας: Πιθανότατα τον είδαν οι αστυνομικοί.Δεν μπορούσε να φύγει γιατί είχε έρθει το περιπολικό.

Ο μάρτυρας αναφερόμενος στην φράση "ρε παιδιά! Όχι και μαχαίρια" που είπε μία αστυνομικός στο σημείο της δολοφονίας, τόνισε ότι αστυνομικοί είδαν όλο το σκηνικό και δεν έκαναν τίποτα.

Σε ερώτηση μέλους του δικαστηρίου ο κ. Μελαχροινόπουλος επιβεβαίωσε πως ο Φύσσας και φίλοι του λειτουργούσαν «ως μία ομάδα εργαζομένων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη που δρούσε αλληλεγγύως και οργάνωνε αντιφασιστικές συναυλίες είχε μια συγκεκριμένη δήλωση κοινωνικής παρουσίας, κάτι που σίγουρα ενοχλούσε».