Ερωτηματικά έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο 28χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 4χρονου στο Αγρίνιο, παραμένει ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία του έχουν δημοσιοποιηθεί από την Αστυνομία.

Στο ερώτημα αυτό απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, για να προχωρήσει η αστυνομία στη σύλληψη του δράστη θα πρέπει να εκδοθεί πρώτα ένταλμα σύλληψης, το οποίο είναι ανεξάρτητο από την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε.

«Ο κόσμος θεωρεί ότι η ΕΛ.ΑΣ. αφήνει έξω έναν δράστη βιασμού»

Όταν ερωτήθηκε αν η υπόθεση έχει «σκαλώσει» στη δικαιοσύνη ή στην Αστυνομία, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε:

«Σε αυτή την περίπτωση παρόλο που ασκήθηκε δίωξη από τον Φεβρουάριο του 2022, δόθηκε τώρα η εντολή στην Αστυνομία να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του. Δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό, αλλά δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι: «Ο κόσμος μπερδεύεται και θεωρεί ότι η Αστυνομία αφήνει έξω έναν δράστη βιασμού. Προφανώς πρέπει να έχουμε στα χέρια μας ένα ένταλμα σύλληψης».

Όπως εξηγούν νομικοί κύκλοι: «H διάταξη για τη δημοσίευση των στοιχείων και της φωτογραφίας του κατηγορουμένου δεν απαιτεί να έχει προηγηθεί σύλληψη παρά μόνο ποινική δίωξη. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι η διαδικασία κινήθηκε εκτός νόμιμου πλαισίου. Η έκδοση εντάλματος σύλληψης εναπόκειται στην κρίση του κάθε ανακριτή που χειρίζεται την εκάστοτε υπόθεση».