Οργή και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η κτηνωδία που έλαβε χώρα στην περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας, όταν κάποιοι δεν δίστασαν να πετάξουν επτά νεογέννητα κουταβάκια μέσα σε ένα ποτάμι της περιοχής. Για καλή τους τύχη, τα εντόπισε ένας φιλόζωος που άκουσε το κλάμα τους και κατάφερε να τα σώσει πριν πνιγούν.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, τη νέα κτηνωδία αποκάλυψε η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου με ανάρτησή της στην οποία αναφέρει ότι ο σωτήρας ταΐζει με μπιμπερό τα νεογέννητα, που είναι πέντε θηλυκά και δυο αρσενικά και δεν έχουν καλά- καλά ανοίξει τα ματάκια τους. Όμως, τα κουταβάκια είναι πολλά και δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της φροντίδας τους, γι' αυτό η Ομάδα καλεί όποιον μπορεί να βοηθήσει αναλαμβάνοντας να υιοθετήσει κάποιο από αυτά.

Έβαζε φόλες γύρω από το σπίτι του

Ένας άλλος απάνθρωπος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ηγουμενίτσας μετά από καταγγελία γειτόνων του, καθώς η έρευνα που έγινε σε διάφορα σημεία κοντά στην κατοικία του σε περιοχή της Θεσπρωτίας αποκάλυψε ότι είχε τοποθετήσει έξι φόλες με κομμάτια κρέατος εμποτισμένα με δηλητήριο για να προκαλέσει τον θάνατο αδέσποτων ζώων! Τα ευρήματα παραδόθηκαν στην αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία για να εξεταστούν, ενώ ο 67χρονος δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

Στην Ασίνη Αργολίδας, άγνωστος έκανε κινούμενο στόχο το γατάκι ενός κατοίκου της περιοχής και το πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο! Το ζωάκι κυκλοφορούσε επί αρκετές ημέρες με τα σκάγια σφηνωμένα στο δέρμα του, ωστόσο δεν φαινόταν τραυματισμένο. Όταν ο ιδιοκτήτης του το είδε να χάνει τις δυνάμεις του, το πήγε σε κτηνίατρο ο οποίος διαπίστωσε ότι είχε πυροβοληθεί και αφαίρεσε τα σκάγια, σώζοντας τη ζωή του.