Έχουν γεμίσει με κρατούμενους οι φυλακές και τα κρατητήρια στη Θράκη, με τις Αστυνομικές Αρχές να ζητούν να ληφθεί άμεσα μια λύση.

Την παραπάνω καταγγελία έκανε ο πρόεδρος της Αστυνομικής Κίνησης Ξάνθης Νίκος Γουναρίδης, μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη.


Γεμάτα και τα κρατητήρια

«Το πρόβλημα διαιωνίζεται εδώ και δύο χρόνια περίπου, από την εποχή της πανδημίας του Covid. Τότε οι φυλακές δεν δέχονταν κρατουμένους λόγω Covid και μεταβιβαζόταν το πρόβλημα στα κρατητήρια», εξηγεί ο πρόεδρος Αστυνομικής Κίνησης Ξάνθης, Νίκος Γουναρίδης.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως μέρα με τη μέρα το πρόβλημα διογκώνεται, καθώς την ίδια στιγμή το σωφρονιστικό ίδρυμα της Κομοτηνής παρουσιάζει πληρότητα, αφού όπως είπε δίνεται εντολή να παραμένουν οι κρατούμενοι στα κρατητήρια.

«Έχουν γεμίσει κατά 90% με ποινικούς κρατούμενους από άλλες φυλακές που έρχονται για το Εφετείο Κομοτηνής», σημείωσε ο κ. Γουναρίδης, τονίζοντας πως η κατάσταση αυτή δεν είναι ασφαλής ούτε για τους κρατουμένους, ούτε για τους αστυνομικούς.

Ακόμα, επισήμανε πως οι περισσότεροι κρατούμενοι είναι από αυτόφωρα, ενώ έχουν αυξηθεί και οι διακινητές.

Ερωτηθείς για το πόσο παραπάνω είναι οι κρατούμενοι στα κρατητήρια απάντησε: «Το ανώτερο που μπορεί να έχει είναι 18 κρατούμενοι εκ των οποίων οι τέσσερις γυναίκες. Το θέμα είναι πως τώρα ένα αυτόφωρο δεν θα μπορέσουμε να το βάλουμε ξεχωριστά σε ένα κελί».