Η φονική κακοκαιρία που «σάρωσε» την Κρήτη το περασμένο Σαββατοκύριακο, δημιούργησε πλήθος τεράστιων προβλημάτων και καταστροφώνΜάλιστα, προβλήματα αντιμετώπισαν και ξενοδοχεία στην Αγία Πελαγία, εκεί όπου η κακοκαιρία σάρωσε τα πάντα, αφήνοντας πίσω της 2 νεκρούς.

Σύμφωνα με το cretapostgr, δύο ξενοδοχεία στην Αγία Πελαγία έχουν υποστεί ζημιές, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να πρέπει άμεσα να αποχωρήσουν από τα δωμάτιά τους.

«Δύο ξενοδοχεία έχουν κλείσει εξαιτίας ζημιάς που έχουν υποστεί από την κακοκαιρία. Την ίδια ημέρα της κακοκαιρίας, μεταφέρθηκαν οι τουρίστες από τα δύο ξενοδοχεία που είχαν πρόβλημα. Πρόκειται για περίπου 250 τουρίστες (150 από το ένα και περίπου 100 από το άλλο», δήλωσε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης.

cr222

Κατανόηση από τους τουρίστες

Το ευτύχημα ήταν, όπως αναφέρουν οι τουριστικοί φορείς της Κρήτης, πως οι τουρίστες έδειξαν κατανόηση στην ταλαιπωρία που είχαν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

«Το ευτύχημα ήταν ότι οι τουρίστες έδειξαν τεράστια κατανόηση. Οι περισσότεροι έχουν ζήσει στην Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια, μεγάλες καταστροφές και ήταν υποψιασμένοι. Γι’ αυτό και δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βλατάκης.

Αναχωρήσεις πάνω από τα… θαμμένα αυτοκίνητα

Πολλοί ήταν οι τουρίστες που παρέμειναν στην Αγία Πελαγία ωστόσο – όπως ήδη έχει γράψει το cretapost – οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις γίνονται πάνω από τα… θαμμένα αυτοκίνητα.

Μάλιστα, οι οικογένειες τουριστών παίρνουν στους ώμους τα μικρά παιδιά τους για να μην λερωθούν στις λάσπες ή τραυματιστούν στα μπάζα που βρίσκονται στην άλλοτε παραλιακή οδό της Αγίας Πελαγίας.

Μεγάλο πρόβλημα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Το μεγάλο πρόβλημα, ως προς τους τουρίστες, εστιάστηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Με την έναρξη της κακοκαιρίας το «Νίκος Καζαντζάκης» αναγκάστηκε να κλείσει και αρκετές πτήσεις προωθήθηκαν στα Χανιά, είτε επέστρεψαν πίσω στην Αθήνα.

cr

Για αρκετές ώρες το αεροδρόμιο Ηρακλείου είχε τεθεί «εκτός λειτουργίας» ενώ συσσωρεύτηκε ένας τεράστιος όγκος πτήσεων.

Λίγο μετά τις 3 που ξεκίνησε η σταδιακή λειτουργία του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» γινόταν το… αδιαχώρητο τόσο εκτός όσο και εντός του κτιρίου από χιλιάδες τουρίστες που βρίσκονταν σε αναμονή.

«Ζήσαμε απίστευτες καταστάσεις. Υπήρξε μία στιγμή που μέσα στις Πύλες του αεροδρομίου είχαμε πάνω από 2.000 τουρίστες ενώ στην πίστα ήταν καθηλωμένα 15 αεροπλάνα. Ανοίξαμε μέχρι και το γραφείο του αερολιμενάρχη για να βάλουμε μέσα τουρίστες να ξεκουραστούν», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης ο οποίος πρόσθεσε ότι «υπήρξε αποσυμφόρηση τα ξημερώματα. Κάναμε ότι μπορούσαμε. Ήταν μία εμπειρία που δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε».

Πάντως και σε αυτήν την περίπτωση δεν υπήρξαν φωνές και ευτράπελα εντός του αεροδρομίου από τους τουρίστες.

«Οι άνθρωποι με εντυπωσίασαν, ούτε φωνές είχαμε, ούτε διαμαρτυρίες διότι και στις πατρίδες τους έχουν προβλήματα με τα χιόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βλατάκης.