Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
aristoteleio
Ελλάδα

ΑΠΘ: Έτσι έπεσε ο 19χρονος φοιτητής από τον τρίτο όροφο - Τι λένε οι συμφοιτητές του

Λόγω του δυσάρεστου γεγονότος, στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ δεν πραγματοποιούνται μαθήματα σήμερα

Τον τρόπο με τον οποίο ο 19χρονος φοιτητής της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο κενό από τον τρίτο όροφο όπου βρισκόταν για το μάθημα του «Ενοχικού Δικαίου» εξήγησαν οι συμφοιτητές του.

«Όταν έπεσε από το παράθυρο ο συμφοιτητής μας είχε τις αισθήσεις του και μας έλεγε "καλέστε ασθενοφόρο". Αντιλήφθηκε ότι έπεσε στο κενό», αναφέρουν συμφοιτητές του άτυχου παιδιού.

Όπως λένε, μόλις είχε ξεκινήσει το μάθημα και ο άτυχος 19χρονος καθόταν στο περβάζι του παραθύρου, καθώς δεν υπήρχε ελεύθερη θέση με την αίθουσα να είναι γεμάτη.

Κάποια στιγμή πήγε να στηρίξει την πλάτη του στο παράθυρο, χωρίς να αντιληφθεί ότι ήταν ανοιχτό και έτσι βρέθηκε στο κενό από μεγάλο ύψος. Μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερός καθώς την ώρα της πτώσης φορούσε το σακίδιο πλάτης του και, επιπλέον, χτύπησε πρώτα στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού και ύστερα προσγειώθηκε στο έδαφος.

«Ήμουν μέσα στην αίθουσα, πολύ κοντά με τον φοιτητή. Ήταν όλα φυσιολογικά και η αίθουσα ήταν γεμάτη. Το παιδί καθόταν στο περβάζι και κάποια στιγμή, πήγε να ακουμπήσει πίσω την πλάτη του για να ξεκουραστεί και έπεσε κάτω. Τον είδαμε "σωριασμένο" στο έδαφος. Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη και καθόμασταν στο πάτωμα, σε περβάζια και ήμασταν όρθιοι. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά, δεν χωράνε όλοι στην αίθουσα», δήλωσε άλλος φοιτητής της Νομικής.

 «Όταν έπεσε κάτω είχε τις αισθήσεις του και είχε συνειδητοποιήσει τι συνέβη. Μας έλεγε να καλέσουμε ασθενοφόρο, χωρίς να μπορεί να κουνηθεί. Η καθηγήτρια είναι ακόμη σε σοκ», προσέθεσε.

Ο 19χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται με κατάγματα αλλά σε σταθερή κατάσταση, στη Δ’ Χειρουργική Κλινική στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Φοιτητές της Νομικής Σχολής μαζί με Φοιτητικούς Συλλόγους πραγματοποιούν κινητοποιήσεις από το πρωί και ζητούν να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και, φυσικά, να ληφθούν μέτρα ούτως ώστε να μην υπάρχουν υπεράριθμοι φοιτητές μέσα σε αίθουσες του πανεπιστημίου.

Οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι το διδακτικό προσωπικό δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα οι φοιτητές από τρία τμήματα να στοιβάζονται σε δύο αίθουσες.

Στην αίθουσα όπου έγινε το περιστατικό, πήγε σήμερα ο κοσμήτορας της σχολής Παναγιώτης Γκλαβίνης, ο οποίος μίλησε με τους φοιτητές , ενώ οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν νέα διαμαρτυρία έξω από το κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ.

Σημειώνεται ότι λόγω του δυσάρεστου γεγονότος, στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ δεν πραγματοποιούνται μαθήματα σήμερα.

Η ανακοίνωση του ΑΠΘ

«Την άμεση διερεύνηση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες φοιτητής του δεύτερου έτους της Νομικής Σχολής έπεσε από παράθυρο του δεύτερου ορόφου (πίσω πλευρά του κτιρίου) της Σχολής κατά τη διάρκεια διεξαγωγής μαθήματος ζήτησε ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ ακολούθησε το ασθενοφόρο που μετέφερε τον φοιτητή στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και ενημερώνεται διαρκώς από τη διοίκηση και τους θεράποντες ιατρούς του Νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας του 19χρονου, η οποία εξελίσσεται ομαλά και δεν εμπνέει ανησυχία, με βάση τις ιατρικές εξετάσεις που ολοκληρώνονται.

Στο Νοσοκομείο ο κ. Παπαϊωάννου συναντήθηκε με τη μητέρα του φοιτητή, στην οποία εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και τη διαβεβαίωσε ότι το Πανεπιστήμιο θα διαθέσει κάθε είδους υποστήριξη για την πλήρη αποθεραπεία του φοιτητή.

Συνεχή παρουσία δίπλα στον φοιτητή στο Νοσοκομείο έχουν τόσο ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγητής Παναγιώτης Γκλαβίνης, όσο και η Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Δέσποινα Κλαβανίδου».


Πηγή: protothema.gr