Εξοργισμένος από την ουρανομήκη απρέπεια και την αγένεια μερίδας των ηλεκτρονικών ΜΜΕ της χώρας μας εμφανίζεται ο αγαπητός σε όλους μας καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, πρόεδρος επίσης της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων (ΕΕΛ).

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr από το περιβάλλον του Σωτήρη Τσιόδρα, ο καθηγητής “είναι ενοχλημένος από την παραποίηση, για μία ακόμη φορά, των λόγων του και αυτός είναι κι ένας λόγος που ο ίδιος μιλάει μόνον σε επιστημονικά συνέδρια. Αλλά και εκεί εισχωρεί, δυστυχώς, η κακία. Και αυτό είναι, δυστυχώς, ένας λόγος για τον οποίον ο ίδιος αποσύρθηκε”.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας φέρεται ως λίαν ενοχλημένος, λοιπόν, από μερίδα δημοσιευμάτων των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, τα οποία ισχυρίζονται με αναίδεια και άγνοια ότι ο καθηγητής επετέθη φραστικά στον ίδιον τον πρωθυπουργό της χώρας μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ομιλία του κατά τη διάρκεια της προχθεσινής ημερίδας της ιδιωτικής κλινικής της Αθήνας “Ιασώ”.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της εν λόγω ημερίδας, ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για το status quo της επιστημονικής ιατρικής κοινότητας, ενώ ο ίδιος τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση στην αρχή της ομιλίας του ότι δεν θα μιλήσει για πολιτική, αλλά μόνο για την επιστήμη.

“Είναι εύκολο να κατηγορήσουμε τους πολιτικούς και τους opinion leaders της άκρας δεξιάς για τη διασπορά παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία του νέου κοροναϊού. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν, πράγματι, μέλη της επιστημονικής κοινότητας, τα οποία καθιστούν ως εύκολο για αυτούς να προκαλέσουν αυτές τις αμφιβολίες, έναντι της Επιστήμης. Μέχρι η επιστημονική κοινότητα να πάψει να συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με την παραπληροφόρηση, να μην περιμένουμε αυτό να συμβεί από τους ίδιους τους απλούς πολίτες”.

Το ως άνω απόσπασμα από άρθρο στο σπουδαιότερο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Science δίνει ακριβώς το μήνυμα, το οποίο θέλησε να επικοινωνήσει, προχθές από την ημερίδα του “Ιασώ”, ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας, αλλά η δημοσιογραφική δεοντολογία παραβιάζεται με ιδιαίτερη ευκολία, με την παραποίηση των λόγων και την προσωπική προσβολή αγαπημένων και κορυφαίων επιστημόνων, με σκοπό παντελώς ιδιοτελή και οφθαλμοφανή: Να χτυπηθούν ύπουλα και με ψεύδη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σωτήρης Τσιόδρας...