Φονική κακοκαιρία χτύπησε την Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο με αποτέλεσμα ένας 50χρονος να βρει τραγικό θάνατο όταν εγκλωβίστηκε στο ΙΧ του το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για αγνοούμενους.

Έρευνες στην Αγία Πελαγία

Πλέον, το βάρος των ερευνών «πέφτει» στην Αγία Πελαγία, όπου αγνοείται μια γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η 50χρονη Ε.Κ. μόλις αντιλήφθηκε ότι θα εγκλωβιζόταν μέσα στο αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα βγήκε από το όχημα κι έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη της.

Σε κατάσταση απελπισίας ο σύζυγός της είχε μία επικοινωνία με τον 50χρονο την ώρα που είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα μόλις ηρέμισε ο καιρός να πήγε στην Αγία Πελαγία προκειμένου να βρει την γυναίκα του.

Δυστυχώς, όσο περνούν οι ώρες τόσο μεγαλώνει η αγωνία του ίδιου αλλά και των δύο ανήλικων παιδιών τους.

Με drones, δύτες και εθελοντές η αναζήτηση

Με κάθε διαθέσιμο μέσο η πυροσβεστική, η ΕΜΑΚ, το λιμενικό, η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και οι εθελοντές αναζητούν την 50χρονη γυναίκα.

Δύτες «χτενίζουν» όλη την παραλία της Αγίας Πελαγίας προσπαθώντας να βρουν κάποιο ίχνος της ενώ την ίδια ώρα οι υπόλοιποι διασώστες ερευνούν την περιοχή η οποία έχει σκεπαστεί από λάσπες.

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. για κυκλοφορία και πλιάτσικο

Προσπάθειες να δεθούν και να ρυμουλκηθούν τα οχήματα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, κάνει η ΕΜΑΚ στην Αγία Πελαγία.

Την ίδια ώρα η αστυνομία έχει διακόψει την κίνηση οχημάτων προς το παραλιακό τμήμα της Αγίας Πελαγίας, ενώ όλοι οι αστυνομικοί του ΑΤ Μαλεβιζίου κλήθηκαν εκτάκτως για να αναλάβουν δράση για τα καταστήματα που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Οι αστυνομικοί, μαζί και με άλλες δυνάμεις, περιφρουρούν σπίτια και καταστήματα των οποίων έχουν σπάσει πόρτες και τζαμαρίες, υπό το φόβο πλιάτσικου, καθώς είναι εκτεθειμένα εμπορεύματα και υπάρχοντα.

Δραματικές εικόνες

Ο πόνος των κατοίκων μεγάλος, μεγάλη και η απογοήτευση. Η Κρήτη «χτυπήθηκε» από την κακοκαιρία και μία δυνατή βροχή ανέδειξε για ακόμα μία φορά πόσο απροετοίμαστοι είμαστε απέναντι στις φυσικές καταστροφές.

Δείτε φωτογραφίες με τις σοκαριστικές καταστροφές:










«Εξαφανίστηκε» η Αγία Πελαγία

Ένα μέρος που μέχρι πριν λίγο έσφυζε από ζωή και από τουρισμό, μετράει τις ανυπολόγιστες καταστροφές του. Ο λόγος για την Αγία Πελαγία, με το πέρασμα της κακοκαιρίας και της σφοδρής βροχόπτωσης να είναι καταστροφικό.

Δρόμοι μέσα στις λάσπες, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητο, επιχειρήσεις που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ακόμα και η θάλασσα βγήκε στο δρόμο και κάλυψε την παραλία, με τις εικόνες αν μη τι άλλο να σοκάρουν.

Το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο, ενώ ήδη πενθούμε τον χαμό ενός ανθρώπου από την κακοκαιρία. Παράλληλα, οι έρευνες για αγνοούμενους συνεχίζονται, ενώ και την Κυριακή αναμένεται να είναι μία δύσκολη μέρα βάσει της πρόγνωσης του καιρού.






Μήνυμα του 112 στο Λασίθι

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου προειδοποιώντας για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην περιοχή τους και καλώντας τους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Ενεργοποίηση 112. Πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην Π.Ε. Λασιθίου . Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις – Ακολουθείτε οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena».

«Εκτός ελέγχου»

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην περιοχή. Αυτή την στιγμή έχουν πέσει πάνω από 350χιλιοστά νερό μέσα σε τρεις ώρες. Παντού είναι τα προβλήματα. Στα τοπικά διαμερίσματα και στο τοπικό δίκτυο και στους χώρους πάρκινγκ, όπου υπάρχουν αυτοκίνητα. Παντού.» επισήμανε από την πλευρά του ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σημειώνεται πως από την κακοκαιρία στο Ηράκλειο της Κρήτης ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του και δύο ακόμη αγνοούνται.