Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκάλεσαν , οι οποίοι εισέβαλαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής, στην περιοχή Βουγιάτο της Ζακύνθου.

Ειδικότερα, έσπασαν τα εικονίσματα και έκλεψαν ό,τι τους φάνηκε ότι είχε μεγάλη αξία.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, την εισβολή διαπίστωσε ένα ζευγάρι που επρόκειτο να συναντηθεί στο ναό με τον εφημέριο του ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου Λαγκαδακίων, για να κανονίσουν την βάπτιση του παιδιού τους.

Όταν μπήκαν στην εκκλησία, βρήκαν τα πάντα ανάστατα και ενημέρωσαν τον ιερέα και τον επίτροπο, ο οποίος κάλεσε την Αστυνομία.

Όπως διαπιστώθηκε, οι άγνωστοι δράστες είχαν παραβιάσει και τις τρεις πόρτες του ναού, είχαν σπάσει το εικόνισμα της Παναγίας από το οποίο είχαν αρπάξει έναν χρυσό σταυρό και ένα επάργυρο βάζο που ήταν τάματα πιστών, ενώ είχαν πάρει και μερικά κέρματα από το παγκάρι.

Στη συνέχεια, είχαν πετάξει στο δάπεδο όλα τα ιερά σκεύη που υπήρχαν στο σκευοφυλάκιο του Ιερού,, αλλά δεν έκλεψαν κάποιο από αυτά.

Οι άνδρες της Ασφάλειας έκαναν αυτοψία στους χώρους της εκκλησίας, ενώ οι ειδικοί της Εγκληματολογικής υπηρεσίας πήραν αποτυπώματα και προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους εισβολείς.