Οι ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό έχουν προκαλέσει χείμαρρο πληροφοριών σχετικά με τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην εκμετάλλευση αλλά και στο βιασμό του νεαρού κοριτσιού.

Χθες το πρωί, τέτοιες πληροφορίες έφερε στην επιφάνεια η εκπομπή «Το Πρωινό». Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής έφεραν στο τραπέζι την πληροφορία πως μεταξύ των ονομάτων της περιβόητης λίστας των 213 που στέκονταν στη σειρά για να βιάσουν τη 12χρονη υπάρχουν ονόματα ατόμων που αποτελούν εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας. Αρχικά τονίστηκε πως μεταξύ των ονομάτων εντοπίστηκαν ευηπόληπτοι επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, τραγουδιστές, ιερωμένοι αλλά και τουλάχιστον ένας παράγοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο μεταξύ, μεγάλη αναστάτωση σημειώθηκε χθες στην Ευελπίδων όταν έξω από το γραφείο της 33ης τακτικής ανακρίτριας εμφανίστηκε η Κωνσταντίνα Καρατζιώτη, η οποία ισχυρίστηκε πως είναι η νέα πρόεδρος Εκδιδομένων Προσώπων. Η γυναίκα δήλωσε ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής στο Γκάζι και κατήγγειλε δημοσίως πως σε στικ USB έχει καταγεγραμμένο βιντεοληπτικό υλικό όπου διακρίνεται ο 53χρονος Ηλίας Μίχος μαζί με τη 12χρονη να επισκέπτονται το σπίτι με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν για ραντεβού με σημαντικούς «πελάτες». Όπως τόνισε η Κ. Καρατζιώτη, ο 53χρονος είχε φέρει στο παρελθόν και άλλα παιδάκια, «τσιγγανάκια» όπως τα χαρακτήρισε, ενώ υπογράμμισε πως εμφανίζονταν μαζί με επώνυμους «πελάτες»: «Ήρθα να καταθέσω σήμερα γι’ αυτό το τέρας στην ανακρίτρια. Δεν με δέχθηκε βέβαια γιατί θα δεχθεί τα δύο άτομα αυτά. Ερχόταν στο χώρο μου, εκεί που έχω τον οίκο ανοχής στο Γκάζι, να μην πούμε οδό. Και έφερνε και το ανήλικο κορίτσι. Το έφερνε να πάει με πελάτες - και επώνυμους πελάτες. Δεν το ήξερα εγώ, δεν ήμουν εκεί, ήταν η υπηρεσία εκεί. Αυτό γινόταν επί δύο μήνες, πριν από τρεις μήνες. Είχε φέρει κι άλλα παιδιά, και κάτι τσιγγανάκια και κάτι άλλα από τον Κολωνό. Στο στικάκι έχω κάμερες και προτζέκτορα. Θα το δείτε και θα καταλάβετε».

Από το ρεπορτάζ πάντως προκύπτει πως η γυναίκα που φέρεται ως ιδιοκτήτρια studio στη συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Ιεράς Οδού είχε απευθυνθεί πρώτα στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, ενώ χθες φέρεται να κατέθεσε στο Ανηλίκων.

Να σημειώσουμε πάντως πως γνωστές ακτιβίστριες και συνδικαλίστριες του κλάδου υποστήριξαν πως η κ. Καρατζιώτη δεν είναι πρόεδρος του εν λόγω συνδέσμου, ενώ το ίδιο επικαλέστηκε και η πραγματική πρόεδρος Εκδιδομένων, Έλλη Κανελλοπούλου, η οποία υπογράμμισε πως στους χώρους των μελών εκδίδονται μόνο ενήλικες και ενήλικοι. Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

Ετοιμάζει μηνύσεις ο πρώην διοικητής του ΑΤ Κολωνού

Ένας ακόμη φωτογραφικός παρτενέρ του 53χρονου Ηλία Μίχου ήταν ο πρώην διοικητής του ΑΤ Κολωνού. Ο συγκεκριμένος βετεράνος αστυνομικός τονίζει μέσω του δικηγόρου του, Διαμαντή Μπασαρά, πως σκοπεύει να κινηθεί νομικά σε βάρος οποιουδήποτε επιχειρήσει να τον συνδέσει με τις έκνομες πράξεις του κατηγορούμενου. Σε αντιδιαστολή με τις φήμες που τον θέλουν να αποτελεί συγγενή του 53χρονου, ο βετεράνος αστυνομικός υποστηρίζει πως δεν έχει την παραμικρή σχέση μαζί του: «Ο εντολέας μου ουδεμία προσωπική γνωριμία ή/και οποιουδήποτε άλλου είδους σχέση είχε/έχει με τον (φερόμενο) δράστη. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, που είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείτο στην περιοχή του Κολωνού, ουδέποτε είχε απασχολήσει το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, το χρονικό διάστημα που ήταν Διοικητής ο εντολέας μου (4/2019 έως 9/2020), το οποίο (Α.Τ.), εξάλλου, δεν επιλαμβάνεται αδικημάτων όπως αυτά που αποδίδονται στον 53χρονο, τα οποία είναι αρμοδιότητας του Τμήματος Ασφαλείας. Η συγκεκριμένη φωτογραφία λήφθηκε κατόπιν αιτήματος του 53χρονου -εξ όσων μπορεί να ενθυμείται ο εντολέας μου- εντός του 2019, επ’ ευκαιρία κάποιας εορτής ή εκδήλωσης, όταν ο 53χρονος βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, δηλαδή σε ανύποπτο χρόνο, πολύ πριν τα αποδιδόμενα σε αυτόν εγκλήματα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του δικηγόρου.

Είχε λάβει ανώνυμη κλήση το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες ο οργανισμός «Χαμόγελο του Παιδιού», μέσω της οποίας στην ουσία φωτογραφίζει την προσπάθεια των θείων της 12χρονης να ενημερωθούν για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που αντιληφθούν τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης.

Ήταν στις αρχές Σεπτέμβρη που, σύμφωνα με τον οργανισμό, οι ανώνυμοι που κάλεσαν ζήτησαν και έλαβαν κατευθύνσεις. Οι εκπρόσωποι του οργανισμού ζήτησαν να μιλήσουν με τους γονείς και το παιδί, ωστόσο αυτοί δεν μπήκαν στον κόπο να επικοινωνήσουν: «Αρχές Σεπτεμβρίου “Το Χαμόγελο του Παιδιού” δέχθηκε ανώνυμη κλήση, χωρίς να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία, για να υποστηρίξει συμβουλευτικά και να κατευθύνει τους οικείους ανήλικης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικο άνδρα. Οι άνθρωποι του Οργανισμού έδωσαν άμεσα τις απαραίτητες κατευθύνσεις και ζήτησαν να μιλήσουν, τόσο με το ίδιο το παιδί όσο και με τους γονείς του με στόχο να τους στηρίξουν. Το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού. Το “Χαμόγελο του Παιδιού” μη έχοντας κάποιο στοιχείο κατηύθυνε την οικογένεια να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 13/10