Λεκτική επίθεση από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, κατήγγειλε ότι δέχθηκε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Συμβούλιο της Ευρώπης Νίνα Κασιμάτη.

Σύμφωνα με την ανάρτησή της, η «ακραία λεκτική επίθεση» από τον Έντι Ράμα έγινε μετά από ερώτησή της στην Ολομέλεια αναφορικά με την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα μου έκανε έντονη λεκτική επίθεση ενώπιον της Ολομέλειας του...

Δημοσιεύτηκε από Νίνα Γ. Κασιμάτη στις Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022

Η Νίνα Κασιμάτη, όπως καταγγέλλει, ρώτησε τον πρωθυπουργό της Αλβανίας «πώς συμβαδίζει η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε. με τη στρατηγική σχέση που συνεχώς εμβαθύνει με το κράτος - παραβάτη Τουρκία, δεδομένης της στήριξης που απολαμβάνει η πρώτη από τις χώρες της περιοχής που σέβονται το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο, αλλά υφίστανται την επιθετικότητα της Τουρκίας».

Σύμφωνα με την κυρία Κασιμάτη ο Έντι Ράμα στην «προσβλητική απάντηση του στην οποία αναφέρθηκε ‘’στην κυρία την Ελληνίδα’’» έκανε και έναν «πολιτικό ύμνο προς στην Τουρκία».

Αποτέλεσμα, όπως αναφέρει η Νίνα Κασιμάτη, ήταν να υπάρξει «αντίδραση των επικεφαλής όλων των πολιτικών ομάδων, οι οποίοι και αποφάσισαν ομόφωνα σε ένδειξη απαρέσκειας να μην παραστούν στο επίσημο δείπνο που θα τους παρέθετε απόψε (σ.σ. την Τετάρτη) εδώ ο Αλβανός πρωθυπουργός».