Ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, αναφορικά με την υπόθεση του Κολωνού και τον 53χρονου που κατηγορείται πως βίαζε και εξέδιδε 12χρονη.

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για την υπόθεση, τα 213 άτομα που φέρονται να ήρθαν σε επικοινωνία με τον κατηγορούμενο, αλλά εξέφρασε και την οργή του για όσους επικαλεστούν την παράμετρο της ψυχικής διαταραχής

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Αναφορικά με την υπόθεση του Κολωνού: Έχουμε να κάνουμε μ’ έναν άνθρωπο ο οποίος είχε ένα συγκεκριμένο προφίλ. Ένα προφίλ παντρεμένου, εργαζομένου, με φιλανθρωπίες, με θεαθήναι, με οτιδήποτε, δικαίωμα του. Αυτό ο άνθρωπος δεν είχε απασχολήσει προς το παρόν τουλάχιστον την κοινή γνώμη καθόλου αλλά ούτε και το περιβάλλον του και ξαφνικά μαθαίνουμε ότι αυτός ο άνθρωπος έχει πάρει ένα κοριτσάκι το οποίο κακοποίησε, κι όχι μόνο το κακοποίησε που αυτό λέγεται βιασμός-παιδεραστία κι απαγορεύεται από τον νόμο, αλλά το εξέδιδε και μάλιστα πούλησε το παιδικό του σωματάκι και την παιδική του ψυχή. Δηλαδή ήταν ένα πορνοκτήνος.Υπάρχουν δεδομένα στοιχεία, καταγεγραμμένα. Σήμερα το πρωί ήμουν στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη και βγήκε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας η οποία επιβεβαίωσε σε όλα αυτά που λέω εγώ, και μάλιστα της έκανα και μια ερώτηση πάρα πολύ απλή «ξέρετε ότι υπάρχουν ακόμα τα 213 άτομα, δεν έχετε όλα τα ονόματα, έχετε 10 ονόματα. Αν η ταυτοποίηση αυτών των 10 ονομάτων δείξει ότι εχουνε ήδη έρθει σε επαφή με ένα κοριτσάκι 12 χρονών- άρα παιδεραστές- θα βγουν τα ονόματα ανεξαρτήτως πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής διαδικασίας;» μου λέει «όλα τα ονόματα θα βγουν».

Είναι μια πράξη αναίσχυντη, μια βρομιά, μια δυσωδία, μια ντροπή για την ελληνική κοινωνία. Απαράδεκτη είναι η στάση και της οικογένειας και του σχολείου αλλά επειδή αυτή τη στιγμή θέλω να ξεκαθαριστεί αυτή η διαδικασία για να προφυλαχτούμε από τους παιδεραστές, τους ανώμαλους, τα καθάρματα και τους αλήτες γι’ αυτό δεν μιλάω. Αυτή τη στιγμή πρέπει να κάνουμε focus. Εγώ σας θέλω δίπλα μου τους δημοσιογράφους, ξεκινώ έναν αγώνα ενημέρωσης όλου του κόσμου σ’ αυτή την ηλικία, όχι ξεκινώ, τον συνεχίζω. Το Σάββατο 18:30 είμαι στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Μεταμόρφωσης, το άλλο Σάββατο στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Φυλής. Τα λέω αυτά για να ‘ρθει ο κόσμος να συζητήσουμε, να τους ενημερώσω τι πρέπει να προσέχουμε, πως πρέπει να προσέχουμε τα παιδιά μας γιατί ο παιδεραστής είναι ύπουλος.

Ερωτηθείς κατά πόσο μπορεί ένας κατηγορούμενος με αυτά τα συγκεκριμένα αδικήματα να επικαλεστεί την παράμετρο της ψυχικής διαταραχής: Ούτε ένα στο εκατομμύριο κι όποιος τολμήσει θα με βρει μπροστά του αλλά θα με βρει μπροστά του με πολλούς σαν εμένα μαζί, όχι μόνο μου πλέον γιατι ξυπνήσαμε κι εμείς οι αθώοι. Πρώτον, η ψυχική ασθένεια είναι μια ασθένεια που έχει συμπτώματα, διαφορετική διάγνωση, θεραπεία, φαρμακευτική, ψυχοθεραπευτική, ίαση ή καλυτέρευση.

Οι σεξουαλικές διαστροφές, που λέγονται παρεκκλίσεις ή παραφιλίες, είναι διαταραχές που έχουν να κάνουν με την σεξουαλική επιθυμία και δεν έχουν καμία σχέση με τη σεξουαλική αρρώστια γιατί δεν θεραπεύονται, γιατί δεν αντιμετωπίζονται διότι δεν υπάρχει ούτε ένα στο δισεκατομμύριο να αλλάξεις τη σεξουαλική σου επιθυμία η οποία δημιουργείται και πηγάζει από τον ίδιο σου τον εαυτό. Άρα μια ανώμαλη σεξουαλική διαστροφή όπως είναι η παιδοφιλία όταν δεν υπάρχει διείσδυση ή η παιδεραστία όταν υπάρχει διείσδυση, τότε αυτή είναι μια βαρύτατη διαταραχή που δυστυχώς δεν θεραπεύεται ποτέ. Ο φαρμακευτικός ευνουχισμός ή χημικός ευνουχισμός που εφαρμόζεται σε πολλά κράτη όταν είναι στη φυλακή ισχύει αλλά είναι τότε που είναι στη φυλακή, μόλις βγουν από την φυλακή κόβουν τα φάρμακα γιατι ποιος θα τους τα δώσει, ποιος θα κάνει τον έλεγχο, κόβουν την αγωγή και μετά η σεξουαλική επιθυμία ξαναγυρνάει. Μα είναι δυνατόν να κοπεί η σεξουαλική επιθυμία;

Δεν υπάρχει χημικός ευνουχισμός στην Ελλάδα. Δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ. Άρα τους τιμωρούμε αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτού του παιδεραστή, αυτού του πορνοκτήνους, και με το άλλο το πορνοκάθαρμα, τον φίλο με τα τρία παιδιά στην ηλικία το μεγαλύτερο παιδί με την κοπέλα, αυτοί οι δυο οι άνθρωποι διώκονται και για άλλα αδικήματα. Διώκονται για πορνεία, για μαστροπεία. Δεν είναι μόνο το θέμα της σεξουαλικής διαστροφής, της παιδεραστίας, διώκονται για εκπόρνευση, δηλαδή πουλούσαν ανθρώπινα παιδικά σωματάκια και ψυχές. Τι ποιο αισχρό. Άρα από που να γλιτώσουν αυτοί, ποιο δικαστήριο περιμένετε να γίνει; Να τους διαλύσουμε πρέπει.