Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, τρεις μήνες περίπου μετά την ένοπλη επίθεση στο ΑΠΘ. Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Ιουλίου 2022 ένοπλος εισέβαλε στο ΑΠΘ και πυροβόλησε στα πόδια έναν 23χρονο. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, με τον δράστη να διαφεύγει.

Τρεις μήνες μετά, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη και πέρασαν χειροπέδες σε ακόμα ένα άτομο που όπως διαπιστώθηκε κρυβόταν πίσω από τους πυροβολισμούς. Ήταν εκείνος που είχε υποδείξει το θύμα και το είχε βάλει στο στόχαστρο.

Η αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού σε συνδυασμό με την επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στην εξιχνίαση περίπτωσης απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 23χρονου Έλληνα.

Δικογραφία

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο άτομα ηλικίας 28 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κατά περίσταση δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.