«Το έγκλημα δεν βλέπουμε να σταματά παρά τις αλλαγές στον ποινικό νόμο με αυστηροποίηση των ποινών στα ειδεχθή εγκλήματα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες το πρωί;» με τον Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Σκουρή ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός. Σε ότι αφορά την υπόθεση στον Κολωνό είπε πως είναι δεδομένα τα ισόβια για τον 53χρονο ο οποίος μετά από 18 χρόνια μπορεί να κάνει αιτήσεις στο δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα κρίνει εάν μπορεί ή όχι να βγει Τόνισε ότι κακουργηματικές ποινές όπως τα ισόβια προβλέπονται και για τους άνδρες που βίασαν την ανήλικη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Κάθε φορά που ζούμε ένα ειδεχθές έγκλημα, και δυστυχώς τελευταία βλέπουμε πολλά, παρότι έχει τροποποιηθεί επανειλημμένα ο ποινικός νόμος και έχουν γίνει 72 τροποποιήσεις από το ’19 και μετά, και αυστηροποίηση των ποινών πολύ μεγάλη από το παρελθόν δεν βλέπουμε το έγκλημα να σταματά. Θυμίζω την περίπτωση ανθρωποκτονιών γυναικών, έχουμε φτάσει στα ισόβια, έχουμε φτάσει στην υφ’ όρων απόλυση μετά από 25 χρόνια και παρά ταύτα συνεχίζουν να εμφανίζονται αυτά τα φαινόμενα στην ελληνική κοινωνία. Μπορεί να στεναχωρώ μερικούς που πιστεύουν ότι πρέπει να τους κρεμάμε, να τους καίμε στην πυρά, να τους παίρνουμε το κεφάλι σε κάποιους δεν λύνει το πρόβλημα. Δηλαδή και στην Αμερική που έχουν θανατική ποινή έχουν περιορίσει τα φαινόμενα της εγκληματικότητας ; Όχι.

Αναφορικά με το «βραχιολάκι» των κρατουμένων: Το βραχιολάκι εμείς το έχουμε ψηφίσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δεν το εφαρμόζουμε. Μπορούμε να το κάνουμε αλλά από κανένα δικαστήριο δεν εφαρμόζεται γιατί δεν θεωρείται ότι πρέπει να πάμε στο βραχιολάκι πρέπει να τους κλείνουμε όλους μέσα λες και μόνο η ποινή της φυλάκισης θα λύσει το πρόβλημα σε αυτόν τον τόπο.

Ερωτηθείς τι ποινές προβλέπονται για την περίπτωση του Κολωνού: Στις περιπτώσεις αυτές η ισόβια κάθειρξη είναι δεδομένη, πρέπει να εκτιθεί μέχρι τα 18 χρόνια και μετά τα 18 ξεκινάει να του δίνει το δικαίωμα να κάνει αίτηση. Δεν σημαίνει ότι βγαίνει στα 18, ξεκινάει να κάνει αιτήσεις αυτό όμως εξαρτάται από το δικαστικό συμβούλιο το οποίο κρίνει κατά περίπτωση αν θα βγει ή δεν θα βγει αυτός που έχει διαπράξει ένα ειδεχθές αδίκημα το οποίο επισύρει ποινή κάθειρξης ισόβια. Έχουμε ένα αρκετά αυστηρό πλαίσιο ποινή, τώρα αν πρέπει μερικούς να τους καίμε και να τους περνάμε από την ηλεκτρική καρέκλα αυτό είναι μια άλλη αντίληψη που μας πάει σε ανατολικές καταστάσεις. Εγώ δεν θέλω να γίνουμε Ιράν.

Ερωτηθείς ποιες είναι οι ποινές για τους άνδρες που βίασαν την ανήλικη: Είναι το ίδιο πλαίσιο κακουργηματικής ποινής δηλαδή σε περίπτωση που έχουμε βιασμό ανηλίκου πάμε στα ισόβια.

ΔΗΜ: Πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στα ισόβια;

Όπως βλέπετε ειδικά σε περιπτώσεις ιδιαζόντων ειδεχθών αδικημάτων πάμε πολύ πιο γρήγορα.