Στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη κατέθεσαν σήμερα οι ηθοποιοί Ζέτα Μακρυπούλια, Τάσος Χαλκιάς και Ράνια Σχίζα.

Η Ζέτα Μακρυπούλια αποχώρησε χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις  από το Πρωτοδικείο της Αθήνας μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη.

 Στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει και δεν έχει συνομιλήσει με τη γυναίκα που έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό κατ΄ εξακολούθηση το 2008, χρονιά που η ίδια πρωταγωνιστούσε στην παράσταση «Στις Κουζίνες» σε σκηνοθεσία του κατηγορούμενου.

 Πρόεδρος: Σας αναφέρει η καταγγέλλουσα ότι το 2008 ότι τη συναντήσατε στην τουαλέτα και της είπατε «α θα είσαι μαζί μας στο έργο».

Μακρυπούλια: Δε θυμάμαι να έχω συναντήσει κάποιο κορίτσι στην τουαλέτα και να έχω πει κάτι τέτοιο. Δε θυμάμαι ποτέ να τέθηκε θέμα να μπει ένας έξτρα ρόλος στην παράσταση. Συνήθως απαγορεύεται να έρθει κάποιος στις πρόβες αλλά εξαρτάται και από τον σκηνοθέτη κάποιου έργου.

 «Κονιορτοποιήθηκε και αποδομήθηκε η αξιοπιστία της πρώτης καταγγέλλουσας. Είναι μία αδίστακτη ψεύτρα», είπε από την πλευρά του ο συνήγορος του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

 «Ήμασταν μέχρι το τέλος έξι ηθοποιοί»

Τάσος Χαλκιάς και Ράνια Σχίζα στις καταθέσεις τους επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα της Ζέτας Μακρυπούλια ότι δεν είχε γίνει συζήτηση για προσθήκη ρόλου στο συγκεκριμένο θεατρικό έργο στο οποίο από την αρχή μέχρι το τέλος συμμετείχαν έξι ηθοποιοί, ενώ ανέφεραν και εκείνοι ότι δε θυμούνται να έχουν δει την καταγγέλλουσα στις πρόβες του έργου.

 Πρόεδρος: Θυμάστε να είχε έρθει μία νέα ηθοποιός για να πάρει ρόλο στη παράσταση «Στις Κουζίνες»;

 Σχίζα: Όχι, δεν ξέρω τίποτα τέτοιο. Δε θυμάμαι κάτι τέτοιο.

 «Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ένα πρόσωπο ενοχλητικό στην πλατεία όταν εμείς εργαζόμαστε να ανεβάσουμε ένα έργο», είπε από τη μεριά του ο Τάσος Χαλκιάς.

 Η πλευρά της δεύτερης καταγγέλλουσας στην υπόθεση, ζήτησε να ανακληθεί η απόφαση για αντικατάσταση ενόρκου στη σύνθεση του δικαστηρίου, αίτημα που απορρίφθηκε.

 Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται στις 13 Οκτωβρίου με τα αναγνωστέα έγγραφα της δικογραφίας.