Κινηματογραφική ληστεία έκανε ένας τύπος που άρπαξε ένα χρηματοκιβώτιο από πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών στη Θεσσαλονίκη. Το πρόσωπό του δεν φαίνεται, αφού φορούσε μάσκα και full face, ενώ είχε καλύψει τα χέρια του με γάντια.

Ο ληστής διέρρηξε το διπλανό κατάστημα, το οποίο δεν λειτουργεί, πριν ανοίξει τρύπα σε τοίχο που το ενώνει με το πρακτορείο. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να μην αναγνωριστεί από το σύστημα συναγερμού. Ο ληστής, συρόμενος, μπήκε στο μαγαζί του… ενδιαφέροντός του, βρήκε το χρηματοκιβώτιο και, σέρνοντάς το στο πάτωμα, το έβγαλε από την τρύπα, από την οποία βγήκε και εκείνος.

Η κάμερα ασφαλείας του καταστήματος κατέγραψε όλη την κίνηση, η οποία διήρκεσε 12 λεπτά. Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου αποκάλυψε τη λεία του χρηματοκιβωτίου: «Πήραν 6.100 ευρώ που ήταν μέσα, σε λαχεία, ΣΚΡΑΤΣ, μετρητά, τις εισπράξεις του Σαββατοκύριακου και της προηγούμενης ημέρας».

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, ο δράστης είχε προετοιμαστεί για τις αποστάσεις, πιθανώς είχε διά ζώσης ελέγξει το πρακτορείο. Μάλιστα, η ομολογία ότι «ήξερε την απόσταση που έπρεπε να τρυπήσει για να μπει, γιατί μπήκε ακριβώς. Ούτε δέκα πόντους πιο εκεί» αποδεικνύει του λόγου το ασφαλές.

Επίσης, η πιθανότητα του συνεργού, που τον περίμενε έξω από το κατάστημα, δεν αποκλείεται, αφού η Αστυνομία το εξετάζει.

Το οπτικό υλικό της διάρρηξης από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος αναλύεται από την αστυνομία, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρχε συνεργός που περίμενε απέξω για να βοηθήσει στη διαφυγή τους.