Δεν έχουν τέλος οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον εφιάλτη που ζούσε το 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό, και την δράση 53χρονου που κατηγορείται ότι τη βίαζε και την εξέδιδε. 

Την ίδια ώρα στον έβδομο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης κρατείται ο 53χρονος Ηλίας Μίχος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο κατηγορούμενος -ο οποίος αρνείται όσα του καταλογίζονται– βρίσκεται μόνος του σε κελί στα κρατητήρια, με τις Αρχές να έχουν λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση υπό τον φόβο αντιδράσεων από άλλους συγκρατούμενους του 53χρονου εξαιτίας της φύσης του αδικήματός του.

Ο 53χρονος φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με ένα δικηγόρο, ο οποίος αναμένεται να λάβει απόφαση αν θα τον εκπροσωπήσει ή όχι, κάτι που έχουν αρνηθεί όσοι δικηγόροι έχουν επικοινωνήσει μαζί του μέχρι πρότινος.
mixos2
mixos1

Πώς έφτασαν οι αρχές στη σύλληψή του

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κανένα από τα συγγενικά του πρόσωπα δεν τον έχει επισκεφτεί στο κελί, ενώ όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του τούς δίνει την εντύπωση πως δεν έχει συνειδητοποιήσει τις κατηγορίες που τού αποδίδονται. Ο ίδιος δηλώνει αθώος και φτάνει στο σημείο να «φωτογραφίσει» άτομο από το περιβάλλον της 12χρονης ότι ήξερε τα πάντα και ήταν εκείνο το οποίο είχε δημιουργήσει το προφίλ του παιδιού στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να βρίσκει «πελάτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «Το ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου: «Η έρευνα της Αστυνομίας ξεκίνησε στις 3 Σεπτεμβρίου του 2022, δηλαδή πριν από 40ημέρες».

Η μητέρα της 12χρονης πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού και έδειξε δύο στιγμιότυπα οθόνης (screenshot) τα οποία προέρχονται από το κινητό της 12χρονης και τα είχε στείλει η θεία που διέμενε στην Λευκάδα και φιλοξενούσε το διάστημα του καλοκαιριού το μικρό παιδί.

Η θεία της 12χρονης βρήκε το κινητό της και τράβηξε τα εν λόγω στιγμιότυπα οθόνης. Στα στιγμιότυπα αυτά φαίνεται ο μεν 53χρονος να προχωρά σε σεξουαλικές προτροπές προς την 12χρονη και υπάρχει κι ένα βίντεο να δείχνει σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης.

Ακολούθησαν 40 ημέρες έρευνας της Αστυνομίας από εκεί και πέρα. Σε αυτό το διάστημα έγιναν από την πλευρά του 53χρονου προσπάθειες συγκάλυψης.

Η Αστυνομία έχει σταθεί στην κατάθεση της 12χρονης που έχει αναφέρει ότι «έχω συνευρεθεί με περίπου 15 ή 16 άτομα» και προσπαθεί η αστυνομία μέσα από το δωμάτιο των διαδικτυακών συζητήσεων να εντοπίσει αυτούς τους δεκαπέντε.

Επίσης η Αστυνομία έχει βρει κινητά «φαντάσματα» με τα οποία έκλεινε τα ραντεβού στους παιδεραστές. Επιπλέον έχουν βρεθεί εμβάσματα, δηλαδή χρήματα που έχει δώσει ο 53χρονος, ποσά των 30 με 80 ευρώ προς συγκεκριμένα άτομα.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να σταθούμε στην δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου, υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που αναφέρει σε τρεις δηλώσεις του, εκ των οποίων οι δύο έγιναν στο MEGA, ότι θα μάθουμε ποια είναι η αλήθεια επαναλαμβάνοντας την φράση «για όποιους και όποιες».

Της έστελνε μηνύματα «μωρό μου τι κάνεις»

Στο μεταξύ, σοκάρουν τα μηνύματα που έστελνε ο 53χρονος στο παιδί. 

Ο θείος του θύματος, ο οποίος μαζί με την αδελφή του ανακάλυψαν τα μηνύματα που έστελνε ο 53χρονος στην 12χρονη, σοκάρει με τα όσα αποκαλύπτει.

«Το αποπλάνησε το κοριτσάκι. Πήγαινα και εγώ πλατεία, έβλεπα, την κυνήγαγα τη μικρή. Την ξανάβαζα μέσα, μετά την έχανα ξανά (…). Μαζί με την αδελφή μου πήραμε το κινητό και ανακαλύψαμε αυτό το απίστευτο πράγμα, με το κάθαρμα. Η αδελφή μου το είδε, στη Λευκάδα βασικά. Είδε να την παίρνει αυτός και να ζητάει να πάει στο μαγαζί. Και ‘που είσαι;’ και ‘μωρό μου’, και ‘τι κάνεις;’ Και μας σηκώθηκαν οι τρίχες. Βασικά, δεν το περιμέναμε γιατί εγώ αυτόν τον έβλεπα. Και στο λόφο, και εδώ και παντού, τον ήξερα χρόνια» λέει ο θείος της 12χρονης.