«Το πετρέλαιο κίνησης έφτασε την τιμή της απλής αμόλυβδης και θα την ξεπεράσει», δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι οι οδηγοί μεγάλων φορτηγών ετοιμάζουν κινητοποποιήσεις.

Η τιμή εκκίνησης

Σε ότι αφορά την διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, είπε πως η τιμή εκκίνησης θα είναι 1,60 με 1,65 ευρώ το λίτρο

.

Η συνέντευξη

Αναλυτικά οι δηλώσεις της στον Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Σκουρή:

Για τα καύσιμα: Τον τελευταίο καιρό έχουμε δυνατά το πετρέλαιο κίνησης να προχωράει μπροστά και από 1 Οκτωβρίου που έφυγε η επιδότηση 15 λεπτά από την αντλία έχει πάει παράλληλα με την απλή αμόλυβδη η τιμή του και φοβάμαι ότι θα την ξεπεράσει. Μέχρι τώρα υπήρχαν αρκετά μαγαζιά που είχαμε παλιό τιμολόγιο δηλαδή είχαμε μέσα την επιδότηση τώρα πια δεν υπάρχει αυτό.

Για το υψηλό κόστος: Πολλά μαγαζιά Αθήνα και Θεσσαλονίκη περάσαμε τα 2 € άρα καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι δύσκολα και καταλαβαίνω πάρα πολύ τους οδηγούς που διαμαρτύρονται, νιώθουν εξαπατημένοι με τα πετρελαιοκίνητα τους έρχεται μια η άλλη με τη βενζίνη και παραπάνω θα το δούνε τώρα. Και μόλις έμαθα ότι θα την πάρουν την επιδότηση τι θα κάνουμε με τις μεταφορές. Έχω πληροφορίες ότι ετοιμάζονται κινητοποιήσεις στα μεγάλα φορτηγά και έτσι ούτε καύσιμα θα μπορούν να έρχονται σε εμάς ούτε θα μπορούν να γίνουν μεταφορές.  

Για το πετρέλαιο θέρμανσης: Το πετρέλαιο θέρμανσής ξεκινάει από την Παρασκευή, λέμε για 1,60 δεν ξέρω αν θα πάει 1,65 με αυτές τις ανατιμήσεις . Αν βάλουμε και τα 25 λεπτά που πάνε στην αντλία που λένε θα τα δώσουνε μέχρι τέλος του έτους θα πάει γύρω στο 1,35, όσοι έχουμε και το επίδομα θα κατέβει. Πέρυσι ξεκινήσαμε 1,15-1,17. Παραγγελίες έχουμε, όχι πολλές, μικρές είναι γύρω στα 400-500 λίτρα το πολύ. Μιλάμε για μονοκατοικίες, μπορεί να πολυκατοικία να βρει άκρη τώρα;