Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον τρόπο που δρούσαν οι συμμορίες που, έχοντας ως ορμητήριό τους τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, έκαναν διακίνηση ναρκωτικών και όπλων και πραγματοποιούσαν ληστείες.

Tην ίδια ώρα, σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Mega για τις συγκεκριμένες συμμορίες.

Με το όπλο στο χέρι και με οδηγό σκύλο πιτμπουλ περιφέρεται ανενόχλητος στο φως της μέρας μέσα στην Πολυτεχνειούπολη. Είναι ένας από τους συλληφθέντες της συμμορίας των κακοποιών που διέμεναν στις φοιτητικές εστίες.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, πρόκειται για βίντεο ντοκουμέντο, το οποίο βρήκαν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών στα κινητά και στα social media ενός μέλους της συμμορίας.

Το «Βήμα» της Κυριακής έφερε στο φως έγγραφο της αντιτρομοκρατικής προς την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον Νοέμβριο του 2018 για τη δράση των μαφιόζων, όπου αναφέρονταν όλα όσα οδήγησαν μόλις πρόσφατα σε συλλήψεις, καθώς και οι κωδικοποιημένοι διάλογοί τους μέσα από το πανεπιστήμιο που παραπέμπουν σε παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών.

Το δίκτυο είχε διασυνδέσεις και με κυκλώματα των φυλακών. Πρόκειται για Αλβανούς κρατούμενους που επικοινωνούσαν με τους συνεργούς τους στο Πανεπιστήμιο και ρωτούσαν «βάλαμε φούρνο, μαζέψαμε λεφτά;», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι οι ίδιοι ποινικοί που όταν τους καταδίωκαν οι αστυνομικοί για ληστείες, αλλά και το φόνο ενός 30χρονου, έτρεχαν να κρυφτούν στις φοιτητικές εστίες. Όσοι αποφυλακίζονταν επέστρεφαν εκεί για να συνεχίσουν τη δράση τους στο άβατο του Πανεπιστημίου που είχε διαφημιστεί και εκτός συνόρων, προσελκύοντας και νεότερους κακοποιούς.

Μάλιστα, είχαν ληστέψει τουλάχιστον 15 φοιτητές που διέμεναν στον ίδιο χώρο.

Όπως αποκαλύπτεται στο έγγραφο της Αντιτρομοκρατικής, χασισοφυτείες που είχαν εντοπιστεί στα πέριξ της Αττικής τροφοδοτούσαν τους πελάτες στο γκέτο της Πολυτεχνειούπολης, χωρίς ωστόσο να ήταν δυνατόν μέχρι πρότινος να φτάσουν οι Αρχές στην άκρη του νήματος.