20χρονος φοιτητής του Παντείου Πανεπιστημίου ανακάλυψε νέο είδος σαλιγκαριού το οποίο, μάλιστα, πήρε και το όνομα του.

Ο Αντώνης Αβρίθης ασχολείται με τη μελέτη απολιθωμάτων απ’ όταν ήταν μαθητής Γυμνασίου. Έχοντας πάθος για την παλαιοντολογία, συλλέγει απολιθώματα και πετρώματα, ενώ διατηρεί και σχετικό κανάλι στο YouTube. Ακόμα, ασχολείται ενεργά με τα social media αλλά και με το Youtube όπου συστήνεται ως palaiopaido, μετρώντας δεκάδες χιλιάδες subscribers.

Όπως λέει κι ο ίδιος, ασχολείται κυρίως με προϊστορικά ζώα, ωστόσο κατέληξε να ανακαλύπτει ένα νέο είδος γαστερόποδου, το Radomaniola avrithisi, στο Πύλιο της Κω, το οποίο πήρε και το όνομά του!

Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο ίδιος και μιλά για την ανακάλυψή του 

Όσο για το πώς προέκυψε η αγάπη του αυτή για τη μελέτη της ιστορίας της ζωής, ανέφερε στη «Ροδιακή» πως: «Από μικρός, γοητεύθηκα από τη βιολογία και τη μελέτη της ζωής στον πλανήτη ενώ οι εξερευνήσεις και η προσωπικότητα του Κάρολου Δαρβίνου αποτέλεσαν την αφετηρία του ταξιδιού μου. Ένα από τα πρώτα μου όνειρα ήταν να ανακαλύψω κάτι καινούργιο, ένα νέο είδος, και το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα» δηλώνει στη «Ροδιακή» ο Αντώνης.

View this post on Instagram

A post shared by Palaiopaido (@palaiopaido)

O 20χρονος φοιτητής είναι πολύ ενεργός και στα Social Media, όπου ποστάρει πράγματα σχετικά με το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει τόσο, ενώ έχει επίσης και το δικό του podcast όπου μιλάει για την απολιθωμένη άγρια ζωή.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξής του στην ΕΡΤ3