Την πόρτα του ανακριτή περνά σήμερα ο 23χρονος που κατηγορείται για ομαδικό βιασμό Σουηδής τουρίστριας στα Χανιά της Κρήτης. Ο δράστης συνελήφθη αμέσως μετά το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση σε ασέλγεια κατά συναυτουργία σε βάρος ατόμου ανίκανου να αντιδράσει λόγο μέθης, πρόκληση σωματικών βλαβών και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του neakriti.gr, εντός της ημέρας αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτή και ο 19χρονος συνεργός του 23χρονου, ο οποίος χθες, Τετάρτη, παρουσιάστηκε με τη δικηγόρο του στο Αστυνομικό Μέγαρο. Ο ίδιος διέφυγε τη σύλληψη εντός των ορίων του αυτοφώρου, για την τύχη του όμως αναμένεται να αποφασίσουν οι ανακριτικές Αρχές.

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν το πρωί της Τετάρτης και στον 19χρονο, που πάντως αφέθηκε ελεύθερος.

Επιπλέον, τον εισαγγελέα Χανίων διαβιβάστηκε την Τετάρτη και το πόρισμα του ιατροδικαστή Κρήτης, Σταμάτη Μπελιβάνη, ο οποίος εξέτασε τη νεαρή από τη Σουηδία μετά την καταγγελία της στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

«Έγινε με συναίνεση», λέει ο δικηγόρος του 23χρονου

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του 23χρονου φερόμενου ως βιαστή αναφέρει πως, υπήρξε ερωτική συνεύρεση με την συναίνεση της κοπέλας. Η κοπέλα έχει καταγγείλει ότι χτυπήθηκε στην προσπάθειά της να αντισταθεί.

Η νεαρή από τη Σουηδία, που τους τελευταίους μήνες ζει και εργάζεται στα Χανιά, βρέθηκε τα ξημερώματα της 1ης Οκτωβρίου, ημίγυμνη σε ερημική τοποθεσία του Γερανίου, όπου φέρονται να την εγκατέλειψαν οι δύο δράστες.

Η 21χρονη Σουηδή γνώρισε τους δυο νεαρούς Έλληνες, ηλικίας 23 και 19 χρόνων, σε μπαρ των Χανίων, οι οποίοι κατόπιν της πρότειναν να την συνοδέψουν έως το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε.

Ωστόσο, κατά τη διαδρομή και σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το θύμα, οι δυο άνδρες την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία, όπου αφού την βίασαν, πρώτα ο ένας και στη συνέχεια ο άλλος, την φωτογράφισαν και την άφησαν μόνη και αβοήθητη.

Μάλιστα, φαίνεται πως η 21χρονη εξαιτίας αρκετής κατανάλωσης αλκοόλ ήταν σε ημιλυπόθημη κατάσταση. Από το σημείο την παρέλαβε σε άσχημη κατάσταση ένας φίλος της, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά το μοιραίο ξημέρωμα.