Η ανακοίνωση του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ψυχογιού, για τις καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση των δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων δεν έμεινε αναπάντητη από τη Νέα Δημοκρατία.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης, Σοφία Βούλτεψη, στηλίτευσε την ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας «επιτομή της υποκρισίας» την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παίρνει το ρόλο του προστάτη για τους φτωχούς και τους αδύναμους, αφού αντιπαρέβαλε τα έργα και τις ημέρες της στο Προσφυγικό όταν ήταν κυβέρνηση.

Η δήλωση του κ. Ψυχογιού, που έφερε την ανακοίνωση, ανέφερε πως η δέσμευση της κ. Βούλτεψη περί πληρωμών μέσα στον Οκτώβριο των υποχρεώσεων του υπουργείου προς τους φορείς που υλοποιούν το πρόγραμμα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, είναι «το ελάχιστο βήμα για την αποκατάσταση των επί μήνες απλήρωτων εργαζόμενων και των λοιπών υποχρεώσεων, αλλά και της καθημερινής διαβίωσης των ασυνόδευτων στις δομές που η κυβέρνηση αρέσκεται να στηρίζει επικοινωνιακά και όχι στο πεδίο». Επιπλέον, τόνισε πως «το ευκταίο θα ήταν να μην απαιτείται η παρέμβαση της αντιπολίτευσης».

«Η συστηματική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παριστάνει τον προστάτη των φτωχών και των αδυνάμων αποτελεί την επιτομή της υποκρισίας», σημείωσε αρχικά η κ. Βούλτεψη, που σχολίασε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «είχε αφήσει χιλιάδες ασυνόδευτα ανήλικα εκτεθειμένα σε κάθε λογής κινδύνους στη ζούγκλα της Μόριας, στις φαβέλες της Σάμου, στους δρόμους της ενδοχώρας και στα κελιά αστυνομικών τμημάτων. Παιδιά τα οποία εντοπίστηκαν και διασώθηκαν μετά τη δημιουργία της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Σε ό,τι αφορά τα τρέχοντα ζητήματα, η υφυπουργός Μετανάστευσης τόνισε πως «οι προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων είναι γνωστές σε όλους τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι ήδη εξοφλούνται και οι οποίοι γνωρίζουν επίσης ότι τα δύο τελευταία χρόνια η κάλυψη των αναγκών προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς δεν έχει έλθει ακόμη η χρηματοδότηση από την ΕΕ».