Κρυμμένη μέσα σε μια δυσπρόσιτη περιοχή στα Αμισιανά της Καβάλας ήταν μια μεγάλη και ιδιαίτερα παραγωγική φυτεία κάνναβης που εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καβάλας, οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες στους δύο Έλληνες καλλιεργητές της με μια οργανωμένη επιχείρηση που εκτελέστηκε το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το protothema.gr οι αστυνομικοί έπιασαν επ’ αυτοφώρω τους δύο δράστες, να έχουν φτάσει με ένα Ι.Χ. φορτηγάκι στον χώρο της φυτείας και να προβαίνουν στην συγκομιδή της κάνναβης. Μέσα στην φυτεία βρέθηκαν 187 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,80 ως τριών μέτρων, ενώ στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν οκτώ συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 48 κιλών και 140 γραμμαρίων, δυο ζευγάρια γάντια και δυο πλαστικά δοχεία με νερό.
xasis_1

Σε έρευνα που ακολούθησε στο φορτηγάκι των καλλιεργητών που κατασχέθηκε, βρέθηκαν τέσσερα ψαλίδια, μια πένσα, δοχεία με οινόπνευμα και νερό, γάντια και ένας φακός κεφαλής, ενώ στο σπίτι του ενός οι αστυνομικοί βρήκαν άλλες δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 742 γραμμαρίων και έναν φακό κεφαλής. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.