Ένα μοιραίο λάθος που φαίνεται να έχουν κάνει όλοι όσοι βρίσκονται πίσω από την υπόθεση που συνταράσσει τα τελευταία 24ωρα την Πάτρα θα είναι ίσως και αυτό που θα οδηγήσει τις αστυνομικές αρχές στην ταυτοποίησή τους.

Κι ενώ οι έρευνες για την υπόθεση του ομαδικού revenge porn που έχει κρεμάσει στα «μανταλάκια» 141 ανύποπτες Πατρινιές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ένα στοιχείο θεωρείται κομβικό για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι τα αρχεία που κυκλοφόρησαν από κινητό σε κινητό ή μέσω κλειστών ομάδων στο messenger είχαν ονοματεπώνυμο.

Είχαν δηλαδή καταχωριστεί με το όνομα της κάθε γυναίκας που άθελά της πρωταγωνιστούσε στα εν λόγω αρχεία. Όλο το βιντεοληπτικό υλικό που έχει προκαλέσει σάλο τόσο στην αχαϊκή πρωτεύουσα όσο και σε όλη τη χώρα βρίσκεται στα χέρια των Αρχών. Με τη μέθοδο της ιχνηλάτησης των επαφών των θυμάτων θεωρείται εξαιρετικά πιθανό πως μόλις ολοκληρωθεί η προκαταρτική εξέταση, οι υπαίτιοι του πρωτοφανούς ηλεκτρονικού σκανδάλου θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Εκδικητικοί

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ορισμένα από τα βίντεο αυτά εμφανίζονται, εκτός από τα κορίτσια-θύματα, σε αρκετές περιπτώσεις, εκδικητικών πρώην συντρόφων τους, και αγόρια, τα οποία όμως έχει διαπιστωθεί πως δεν ευθύνονται για τη διαρροή του υλικού. Σε άλλα πάλι βίντεο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», φαίνονται η «ψευτομαγκιά» και η επιδειξιομανία νεαρών Πατρινών, κάποιοι εκ των οποίων γνωστά πρόσωπα από το χώρο της νυχτερινής διασκέδασης και εργαζόμενοι στην εστίαση ως σερβιτόροι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο 80% των περιπτώσεων τα βίντεο και οι φωτογραφίες που υπάρχουν στη λίστα έχουν αποσταλεί με τη θέληση των κοριτσιών στους συντρόφους τους, χωρίς βεβαίως να γνωρίζουν το πού θα κατέληγαν τα βίντεο ή οι φωτογραφίες τους, όμως ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλούν συγκεκριμένα αρχεία που δείχνουν τις κοπέλες κάτω από την επήρεια ουσιών.

Ο μποξέρ

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση νεαρής από την Πάτρα, που, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, φαίνεται να συνευρίσκεται ερωτικά ταυτόχρονα με τρεις άνδρες. Ο ένας από αυτούς φοράει γάντια του μποξ και ταυτόχρονα τη χλευάζει. Το ίδιο κάνει και ο δεύτερος, ενώ ο τρίτος βιντεοσκοπεί με το κινητό του. Η κοπέλα μοιάζει να τα έχει χαμένα, σαν να μη γνωρίζει πού βρίσκεται ενώ κάποια στιγμή ακούγεται να ρωτά με αφέλεια «τι κάνετε εδώ, ρε παιδιά;»!

Μία άλλη νεαρή συνευρίσκεται ερωτικά σε δημόσιο χώρο με εργαζόμενο στην εστίαση στην περιοχή του Ρίου. Η ερωτική σκηνή βιντεοσκοπείται από τρίτο άτομο πίσω από το Κάστρο του Ρίου. Μάλιστα, ο «εικονολήπτης», που «βλέπει» τι συμβαίνει, «παροτρύνει» το φίλο του και κάποιες στιγμές στρέφει το φακό προς τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου χλευάζοντας την κοπέλα και λέγοντας πως η περιοχή έχει ωραία θέα.

Ομάδα

Φοιτήτρια στην Πάτρα έκανε λόγο για ομάδα στο messenger όπου διακινείται τέτοιου είδους υλικό: «Υπάρχει πάρα πολλά χρόνια, είναι πάρα πολλοί εκεί μέσα» είπε. «Μεγάλος είναι ο όγκος των δεδομένων που αφορά γυναίκες σε γυμνές φωτογραφίες και βίντεο και διακινείται μέσω ενός αποθηκευτικού χώρου στο Ίντερνετ όπου ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση αν έχει το κατάλληλο λινκ», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Κρεμμύδας, δικηγόρος της Πάτρας. Όπως είπε αναφερόμενος στους δράστες, «σίγουρα σε αυτή την υπόθεση έχουν συμβάλει πάρα πολλοί. Συνήθως είναι και φίλοι και τρίτοι και φίλοι φίλων».

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα On Time.