Θύμα εξαπάτησης έπεσε ένας συνταξιούχος, ο οποίος πείστηκε να επενδύσει τα χρήματά του σε χρηματιστηριακό τζόγο. Ο «επενδυτικός σύμβουλος» που τον εξαπάτησε, μιλούσε άπταιστα ελληνικά, και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον συνταξιούχο από τον Βόλο, πείθοντάς τον να «βάλει» τα χρήματά του σε προγράμματα που του πρότεινε.

Ο συνταξιούχος συναίνεσε να δώσει χρήματα για να εγγραφεί σε πλατφόρμα επενδύσεων και συμμετείχε στο χρηματιστηριακό παιχνίδι. Αυτό που του υποσχέθηκε ο «επενδυτικός σύμβουλος» και μέλος του κυκλώματος ήταν πως το ποσό που θα κληθεί να επενδύσει είναι μηδαμινό σε σχέση με τα υπέρογκα κέρδη που θα είχε.

Σύμφωνα με το gegonota.news, ο συνταξιούχος «έπεσε» στα δίχτυα του κυκλώματος από το 2020 και πριν λίγες ημέρες ζήτησε βοήθεια από την αστυνομία και την εισαγγελία καθώς ο «σύμβουλος» εξαφανίστηκε.

Η Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική και άρση τηλεφωνικού απορρήτου καθώς το θύμα εξήγησε στις αρχές πως έχουν χαθεί περισσότερα από 80.000 ευρώ, ενώ κατέθεσε πως είχε επικοινωνία μόνο με ένα πρόσωπο.