Ζευγάρι εκπαιδευτικών στη Λάρισα κατηγορείται από τις τρεις κόρες του ότι τα τελευταία χρόνια τις κακοποιούσε. Το ποτήρι φαίνεται να ξεχείλισε, όταν η μητέρα τους, τις κλείδωσε σε αποθήκη στην ταράτσα.

Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδε το πόρισμα ιατροδικαστή που εξέτασε τη μεγαλύτερη από τις τρεις κόρες. Σύμφωνα με αυτό, η κοπέλα υπέστη κακώσεις που παραπέμπουν σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες και μάλιστα φαίνεται πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά.

Οι δυο γονείς που κρατούνται από τη μέρα της σύλληψής τους, προσήχθησαν σήμερα στα δικαστήρια χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, σε ποινή φυλάκισης 17 μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας τον 53χρονο πατέρα και σε 4 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή την 53χρονη μητέρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δυο γονείς ζήτησαν μέσω του δικηγόρου τους, η δίκη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου, όπως είπαν, να προστατευθούν τα παιδιά τους.

Ο πατέρας συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα μετά από καταγγελία της μεγαλύτερης κόρης, 24 ετών, ότι άσκησε εναντίον της σωματική βία. Το ίδιο απόγευμα συνελήφθη και η μητέρα για εξύβριση.

Η μητέρα μάλιστα είχε συλληφθεί ξανά πριν από μία εβδομάδα μετά την καταγγελία των δυο μεγαλύτερων παιδιών της ότι τις κλείδωσε σε αποθήκη στην ταράτσα «για συνετισμό».

Στους γονείς δεν έχουν τεθεί περιοριστικοί όροι, σύμφωνα με το larissanet.gr.

«Μας είπε πως "έχουν δικαίωμα από τον Θεό να μας χτυπούν"»

Σύμφωνα με το larissanet.gr, στο δικαστήριο η 24χρονη είπε ότι και οι τρεις αδερφές είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας από τη μητέρα και τον πατέρα τους: "Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά αποκορύφωμα ενδοοικογενειακης βίας από τη νηπιακή μας ηλικία".

Και συγκλόνισε με την κατάθεσή της λέγοντας, ότι ο καθηγητής πατέρας της την έστειλε δύο φορές στο νοσοκομείο για ασήμαντη αφορμή. Μάλιστα όταν τα κορίτσια παραπονέθηκαν για τη συμπεριφορά των γονιών τους, η μητέρα τους απάντησε ότι "έχουν δικαίωμα σύμφωνα με τον Θεό να μας χτυπούν"!

Όταν η 24χρονη ρωτήθηκε γιατί μένει με τους γονείς της αφού είναι ενήλικη, απάντησε ότι εξαρτάται οικονομικά από τους γονείς της και πρόσθεσε πως η μητέρα της ευθύνεται που έχασε την προηγούμενη δουλειά της. Τα περιστατικά βίας από τους ίδιους τους γονείς τους, επιβεβαίωσαν και οι άλλες δύο αδερφές, ηλικίας 18 και 16 ετών, με την μικρότερη μάλιστα να λέει πως τις χτυπούσαν για ασήμαντο λόγο.


Τι διαπίστωσε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη μεγαλύτερη κόρη

Κακώσεις που παραπέμπουν σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες διαπίστωσε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη μεγαλύτερη κόρη, την 24χρονη κοπέλα που κατήγγειλε τον πατέρα της για ενδοοικογενειακή βία.

Ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης εξετάζοντας την 24χρονη κοπέλα διαπίστωσε «κακώσεις στον αριστερό βραχίονα του τύπου των επικίνδυνων σωματικών βλαβών».

Από την ιατροδικαστική έκθεση προκύπτει μάλιστα, πως η 24χρονη φέρει και παλαιότερο κάταγμα που επίσης προκλήθηκε με επικίνδυνο τρόπο.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πόρισμα καταλήγει ότι η 24χρονη κοπέλα έχει υποστεί επαναλαμβανόμενη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση και ότι χρήζει ψυχολογικής υποστήριξης.